Отново пари на вятъра: 82-годишна жена от Добрич даде 60

...
Отново пари на вятъра: 82-годишна жена от Добрич даде 60
Коментари Харесай

Отново пари на вятъра: 82-годишна жена от Добрич даде 60 хил. лв. на мним лекар

Отново пари напразно: 82-годишна жена от Добрич даде 60 хиляди лева на привиден доктор. Пореден случай на телефонна машинация. 82-годишна жена от Добрич дала 60 хиляди лева на „ ало ” измамници. Мъжът зад слушалката я подвел, че е доктор, а синът ѝ е потърпевш. Извършителите към момента се търсят.

Връща ли се остарялата скица при телефонните измами?

И в този случай измамниците излъгали пострадалата, че синът ѝ е със строшен крайник и следва неотложна интервенция, за която тя би трябвало да заплати. Жената въпреки всичко поискала да се свърже с потърпевшия си наследник, само че нарушителите ѝ дали различен телефон, на който вдигнал мъж, симулираш болки.

Същите мъже се обадили на жена и от прилежащо село, сподели представителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев. По думите му там те се показали за юристи и споделили, че дъщерята на старата дама е провокирала злополука. При случая имало жертва и дамата трябвало да даде огромна сума пари на служителите на реда, с цел да не влезе в пандиза щерка ѝ.

Обажданията са осъществени от румънски СИМ карти. Нашите управляващи ще изискат подпомагане от румънските си сътрудници.

 

напомня, че при различен случай 83-годишна жена от добричко село е дала 60 000 лв. на телефонни измамници. Във вторник сред 12 ч. и 15 ч. жената получила телефонно обаждане от чужд мъж, който се е показал за доктор. Той обяснил, че синът ѝ е потърпевш в злополука и се нуждае от пари за лекуване.

 

Източник: Нова телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР