Отново ГЕРБ е първа политическа сила, отдаваме го като част

...
Отново ГЕРБ е първа политическа сила, отдаваме го като част
Коментари Харесай

Десислава Атанасова на консултациите при Радев: Трябва да приключат експериментите в държавата ни

Отново ГЕРБ е първа политическа мощ, отдаваме го като част от разбирането на жителите, че опитите би трябвало да приключат. Разбирайки отговорността си сме тук, с цел да проведем консултацията по въпросите, които поставихте. Затова съставът ни тук е подобен - с цел да предложи решения по тематиките. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

Положихме всички старания, с цел да има работещо Народно събрание. Трудно беше в 3-те дни при избор на ръководител, само че към този момент Народно събрание действа, през днешния ден има дълъг спор по Плана за възобновяване и резистентност, който и сега продължава и план на решение, който ГЕРБ-СДС внесе, обвързван с всички закони за реализация на финансовите доходи от ПВУ, акцентира тя.
 
По тематиката бюджет главно предизвикателство ще е зимата, приходите на жителите, поръчките на сътрудниците, че бюджет 2023 може да се трансформира в сватбарско наддаване. Затова би трябвало държавническа позиция, акцентира тя.
Заедно с Демократична България внесохме законопроект за рационализация на армията, само че приветстваме и плана на решение на служебното държавно управление за придобиване на нови 8 самолета F-16, тук изрично ще получат поддръжката ни, добави Атанасова. 

Румен Радев съобщи, че служебното държавно управление е внесло стратегия за предпочитани капиталови разноски за МО. " Надявам се да обърнете внимание и на нея. Огромен проблем е, че конституционните.органи са в повърхностен състав с изминал мандат - Конституционен съд, Висш съдебен съвет, шеф на Българска народна банка с изтеклъл мандат. Няма по какъв начин да се случи влизането в еврозоната с подобен шеф с изминал мандат, най-малкото да му се удължи. Невъзможност ще е да се водят ефикасни интернационалните договаряния в тази обстановка разяснява президентът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР