Относно решението, което гласуваха снощи: Министерство на финансите не може

...
Относно решението, което гласуваха снощи: Министерство на финансите не може
Коментари Харесай

ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ в предизборен популизъм и саботаж на членството ни в еврозоната

Относно решението, което гласоподаваха нощес: Министерство на финансите не може да се погрижи за детската болница в Котел. Благодарение на тяхното решение нощес, още веднъж станахме очевидци на ослепителен образец по какъв начин държавен бюджет, който към този момент е гласуван и признат, е саботиран с явно наказателни и предизборни антибългарски способи. Това сподели на брифинг от ПП-ДБ.

Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на разясни, че с предложенията си от последните седмици ГЕРБ саботират приемането на еврото в България, като са подготвени да „ съсипят страната, с цел да ударят министри, които не харесват “.

„ През последните седмици има доста рискови популистки оферти от ГЕРБ за над 4 милиарда лв., които не са планувани в бюджета. Те биха „ взривили “ недостига и ни отдалечават от еврозоната. Може би това е задачата. ГЕРБ да ни пратят на безсмислени избори, да се отдалечим от еврозоната и да саботират главните цели, които си бяхме сложили през последните години. За 17 години България не стана член на еврозоната, в това число през 12-те години от ръководството на ГЕРБ. Сега вършат всичко допустимо да саботират бюджета, еврозоната и финансовата непоклатимост. Да забраниш на Министерство на финансите да извършва бюджета е все едно да махнеш водач от колата и тя да продължи да се движи. Ще пострадат доста лечебни заведения и системи. Това е безусловно безконтролно “, безапелационен бе националният представител от ПП-ДБ.

Васил Пандов разгласи, че ще сезират Конституционния съд за признатото от депутатите решение нощес незабавно откакто то бъде обнародвано. „ Има процедура на Конституционния съд отпреди 2 години, че Народното събрание няма право да препятства или да се намесва в осъществяването на пълномощията на другите управляващи, в тази ситуация изпълнителната власт. Решенията в региона на енергетиката: Фондът за сигурност на енергийната система, дивидента на БЕХ, в това число законопроекта за ДОО, са поредност от дейности, които са в директно нарушаване на Конституцията “, безапелационен беше депутатът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР