Отношенията между Швеция и Унгария са в ниска точка. Това

...
Отношенията между Швеция и Унгария са в ниска точка. Това
Коментари Харесай

Ниска точка в отношенията с Швеция спират Унгария да я пусне в НАТО

Отношенията сред Швеция и Унгария са в ниска точка. Това съобщи Гергели Гуляс, шеф на кабинета на унгарския министър председател Виктор Орбан, оповестява " Ройтерс ".

Той прикани Стокхолм да предприеме стъпки за повишение на доверието , откакто желае да получи поддръжката на Унгария за участие в НАТО.

Швеция и Финландия дружно за присъединение към Алианса през май предходната година, изоставяйки десетилетия военна необвързаност - решение, провокирано от войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари 2022 година

Кандидатурата на Швеция обаче беше, като последната стимулира отхвърли си с неодобрение от във връзка с демокрацията и върховенството на закона.

Във вторник, което провокира закани от страна на Москва за " контрамерки ".

Приветствайки влизането на Хелзинки, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Турция и Унгария да приключат своите процеси на ратификация, с цел да може Швеция също да се причисли към Алианса " без закъснение ".
 Унгария чака Швеция да
Унгария чака Швеция да " запее друга ария " за Орбан, в случай че желае участие в НАТО

Будапеща задържа приемането на Стокхолм в Алианса

Шефът на кабинета на Орбан обаче повтори опасенията на ръководещата партия по отношение на кандидатурата на Швеция за НАТО, които по негови думи се споделят и от държавното управление на Орбан.

Тези терзания бяха засилени от скорошното присъединението на Швеция и Финландия към правосъдно дело, заведено против Унгария от Европейската комисия, означи той.

" Настоящите връзки сред Швеция и Унгария, също и заради тази интервенция от страна на Комисията, са в ниска точка и са нужни стъпки за повишение на доверието ", безапелационен бе Гуляс.

В такава обстановка единството на НАТО е от първостепенно значение и не е потребно да внасяме двустранни диспути в Алианса, акцентира той.

Унгарският парламент спря процеса на ратификация от предишния юли, а Орбан изрази опасения по отношение на участието на двете скандинавски страни в НАТО за първи път през февруари.

Наред с други рецензии Орбан упрекна и двете страни в разпространяване на " откровени неистини " за здравето на демокрацията в Унгария.
 Защо Турция и Унгария бавят Швеция за НАТО?
Защо Турция и Унгария бавят Швеция за НАТО?

Това заплашва ли сигурността на северното кралство?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР