Отношенията между Израел и Иран не могат да бъдат на

...
Отношенията между Израел и Иран не могат да бъдат на
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Войната и военните действия крепят Нетаняху на власт

Отношенията сред Израел и Иран не могат да бъдат на по-ниско равнище. За последните 10 години Израел извърши десетки набези над ирански офицери на територията на Ирак, Ливан и Сирия, което докара до тази ескалация. Трябваше най-сетне Иран да отговори.
Това мнение изрази пред БНР Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи и на стопанската система. По думите му, Иран затвърждава своята позиция на стожер на антиизраелските позиции.

Тънката алена линия беше премината. Нищо не изключва опция за нови набези. Всичко сега е в ръцете на Израел, разяснява Керемедчиев в предаването " Преди всички ".

" Въздушни набези и в двете направления са единственият метод, по който двете страни могат да водят действителни бойни дейности между тях. "

Откакто Нетаняху е министър-председател, Израел е в непрекъсната експанзия против своите съседи и Иран, акцентира Керемедчиев. Според него " войната и военните дейности крепят този кабинет " и оставането на Нетаняху на власт.

Нас може да ни засегне директно не толкоз войната в Близкия изток, а ангажираността на Съединени американски щати от ден на ден и повече в отбраната на Израел, означи той.

" Видимо е, че за Съединени американски щати войната в Украйна се трансформира в европейски въпрос. Оставяйки Европа да се оправя с този парещ въглен, това ще докара до намаляване на поддръжката – и финансова, и военна за Украйна. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР