Отношенията между Индия и Русия, вкоренени в отбраната, ядреното и

...
Отношенията между Индия и Русия, вкоренени в отбраната, ядреното и
Коментари Харесай

Индийският външен министър се среща с Владимир Путин въпреки притесненията на Запада

Отношенията сред Индия и Русия, вкоренени в защитата, нуклеарното и галактическото съдействие, обаче от ден на ден се сблъскват напрегнато на фона на опасенията, че статутът на заточеник на Русия може да я сближи с Китай.

Русия е отчуждена на международната сцена със свиващ се кръг от другари, с помощта на кървавата война, която води в Украйна.

Индия, главен адресат на съветски военни доставки, разшири покупките си на нефт с понижени цени, като противодейства на опитите на Съединени американски щати да изолират Русия и дава финансова поддръжка. Въпреки траялата 22 месеца инвазия на Русия в Украйна, Индия резервира неутрална позиция, базирайки се на историческите връзки на Делхи с Москва.

По време на срещата с индийския външен министър господин Путин сподели: „ Всичко е във вашите ръце и мога да кажа, че сме сполучливи с помощта на вашата директна поддръжка. Съобщава се също, че министърът е предал документално писмо от индийския министър председател до господин Путин по време на тяхната среща. Писмото предава ми...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР