Отношенията между Александър Везенков и Барселона приключиха. Българският национал е

...
Отношенията между Александър Везенков и Барселона приключиха. Българският национал е
Коментари Харесай

Барселона се разделя с Везенков

Отношенията сред Александър Везенков и Барселона завършиха. Българският национал е бил известен с писмо от каталунците, че те няма да разчитат на услугите му оттук нататък, оповестява испанското издание Full Basket, а други локални медии прибавят, че крилото ще получи отплата в размер на 100 000 евро след този ход на клуба.

22-годишният Везенков подписа с Барселона през лятото на 2015 година, откакто направи няколко фантастични сезона с екипа на Арис (Солун) в шампионата на Гърция. Роденият в Никозия левичар си потегля от каталунската столица с два трофея - Суперкупата на Испания, извоювана през 2015 година и Купата на Краля, която “лос кулес ” завоюваха този сезон, напомня sportal.bg. През 2017 година Александър попадна в тима на най-хубавите млади играчи в Лига АСВ.

Престоят му в Барса приключва с общо 151 мача в Евролигата и испанското състезание в границите на три сезона, в които той работи с четирима разнообразни треньори. 

В дебютната си акция със синьо-червения екип (2015/2016) той тренира и игра под управлението на Шави Паскуал, получавайки по 11.5 минути на мач, за които се отчиташе с 3.8 точки и 2.1 битки. Най-добрата му година безспорно бе през сезон 2016/2017, когато с Йоргос Барцокас отпред на тима той записа по 8.3 точки, 3.2 битки и 1.0 асистенции, както и 42% успеваемост от тройката за 18.6 игрови минути на дуел. През сегашния сезон, който бе разграничен сред Сито Алонсо и Светислав Пешич, Везенков завършва с 5.6 точки и 3.0 битки за 14.0 минути на мач.

През 2017 година той бе определен от Бруклин Нетс с избор №57 в Драфта на НБА. В момента Везенков е с националния тим на България и се приготвя за двата последни мача от първата фаза на международните квалификации - против Исландия и Чехия.

Самият той съобщи преди няколко дни, че ще мисли за бъдещето си след края на уговорките си с националния екип.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР