Отнемането на лиценза на охранителната фирма „Делта Гард“ е „твърде

...
Отнемането на лиценза на охранителната фирма „Делта Гард“ е „твърде
Коментари Харесай

Рашков: Има данни за връзки на Младен Маринов с Митьо Очите, Маргините и доста други

Отнемането на лиценза на охранителната компания „ Делта Гард “ е „ прекомерно закъсняло “ деяние от страна на Главна дирекция „ Национална полиция “, като управлението на компанията е имало обща активност с някогашния силов министър Младен Маринов, който е имал контакти с престъпния контингент. Това съобщи пред публицисти в Кърджали вътрешният министър Бойко Рашков, представен от bTV.

По думите му тази „ обща активност “ се е развивала по времето, когато Маринов е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи, а основен секретар на ведомството е бил Бойко Борисов. Израстването на Борисов до министър-председател е съпътствало израстването на въпросния чиновник до министър на вътрешните работи, акцентира Рашков.
„ Има материали, говорещи красноречиво за връзки на този чиновник с лица от престъпния контингент като Митьо Очите, с известните братя Маргини и много други, което не е доста лицеприятно както за този някогашен министър, по този начин и за самото Министерство на вътрешните работи, което досега не е разкрило данни в тази посока “, добави силовият министър.
Кой купува гласове

На предходните избори предупредихме хиляди лица, за които бяха постъпили данни, че правят дейности по пазаруване на гласове – за това, че органите на Министерство на вътрешните работи сме си свършили работата по закон, сме подлагани на рецензии от ГЕРБ и ДПС; за какво тези две партии с максимален финансов запас и които явно купуват гласове, са срещу дейностите на Министерство на вътрешните работи, запита Рашков.

Той уточни, че акциите против изборните брокери не стопират. Само през днешния ден в Русе са открити левове, евро и злато за към 200 000 лв.. За десетки хиляди са ударите на Министерство на вътрешните работи и във Варненско и в Гурково.

В Кърджали Рашков съобщи, че решенията на локалните ОДМВР и прокуратура „ се вземат по внушения извън “ и благодарение на назначени от кметове комисии се дава опция за избор с преносима урна (и хартиена бюлетина) на голям брой лица, които нямат ТЕЛК и имат здравословни проблеми от вида на високо кръвно. Той акцентира, че след инспекцията ще осведоми ЦИК.

„ Има изключително държание на прокуратурата във връзка с делата, стартирани за пазаруване и пласиране на гласове – прокуратурата не демонстрира нужната интензивност “, акцентира министърът на вътрешните работи.

Какъв е казусът с машините?

С ангажимента, че е пътувал денем и може да няма най-новата информация, Бойко Рашков уточни, че все още няма данни, че новооткритите машини може да бъдат употребявани за изборни операции.
По закон устройствата за вота са под защита в обособен склад и няма разбъркване е тези, които „ Сиела Норма “ е внесла в допълнение за свои цели. Рашков уточни, че управлението на Министерство на вътрешните работи е провело диалог със притежателя на компанията по този въпрос.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР