Отнемането на допуска до класифицирана информация на Георги Гатев, който

...
Отнемането на допуска до класифицирана информация на Георги Гатев, който
Коментари Харесай

Прокуратурата и ДАНС посегнали на ДПС, твърди Бойко Рашков

Отнемането на позволява до класифицирана информация на Георги Гатев, който е зам.-председател на Бюрото за надзор на СРС, е симптоматично. 

Това разяснява пред Нова тв ръководителят на Бюрото Бойко Рашков. " За мен е симптоматично това, че се протяга ръка на представител на Движение за права и свободи в Бюрото ", сподели той в коментар по случая с Гатев. В края на юли прокуратурата изиска от ръководителя на ДАНС да отнеме позволява на Гатев до класифицирана информация. Последвалата реакция от страна на Бюрото е, че става въпрос за целенасочена и координирана офанзива, която има за цел връщане на безконтролното подслушване.

Бойко Рашков разяснява изявления в медиите от последните дни, че се приготвя досъдебно произвеждане и даже арест за почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган. 

" Не би трябвало да има спор между прокуратурата и Движение за права и свободи. Аз не бих се изненадал от безусловно нищо, че щяло да се образува произвеждане против водач от Движение за права и свободи, аз не желая да замесвам Бюрото в тези борби, то е самостоятелен орган ", разяснява Рашков. 

По думите му с дейностите на прокуратурата и ДАНС (наричана от него по време на изявлението " организация Държавна сигурност ", бел. ред.) това се случва в миг, в който се възраждат концепциите за следствие против политически лица. " За това организацията за държавна сигурност неслучайо взе участие дружно с прокуратурата ", сподели Рашков.

Той изясни, че Георги Гатев е почитан правист, който е унизен. Рашков разгласи известието на прокуратурата, с което се желае лишаване на позволява до класифицирана информация на Гатев за " смехотворно " и написано от " новак правист ". " Ако съм основен прокурор, бих потърсил сметка, на този който го е написал ", съобщи Рашков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР