Отмяната на таксата за пренос на руски природен газ Премахнахме

...
Отмяната на таксата за пренос на руски природен газ Премахнахме
Коментари Харесай

Денков не очаква повече пречки пред Шенген

Отмяната на таксата за транспорт на съветски природен газ Премахнахме трудността Унгария, в случай че имаме вяра на това,. Сега, в случай че се окаже, че по-късно има спомагателни някакви условия от Унгария, това ще значи, че е единствено предлог, само че аз мисля, че няма да има такива. Това уточни министър председателят Николай Денков пред публицисти по време на негова и на министри от кабинета среща довечера с учениците от 68 СУ " Акад. Никола Обрешков ", оповестява БНР.

Премиерът разяснява и други настоящи въпроси, измежду които конституционните промени и демонтажа на Паметника на руската войска.

Оптимизъм за утрешното приемане в Народно събрание на измененията в Конституцията изрази довечера министър председателят Николай Денков. Те са деликатно премислени и съобразени с рекомендациите на Венецианската комисия, уверен е той.

" Затова не се тормозя изключително. Но както споделих, когато няма спор, хората не могат да схванат за какво е взето едно или друго решение и оттова се губи доверие в правилността на тези решения ", сподели той. 

Денков не утвърждава които тази заран стигнаха до физически конфликти в пленарната зала в опит да се осуети провеждането на пленарното съвещание:

" Не желая да ги разясня. Не би трябвало да има такива неща в Народното събрание. Със сигурност сега пречи , а предходната седмица в четвъртък и петък и блокира работата на Народното събрание, тъй че това е проблем ", отсече министър председателят.

не е причина, а единствено мотив за блокиране на работата на Народното събрание и на избора на ръководител на Столични общински съвет, сподели още Денков:
 Денков: Промените в Конституцията са съгласувани с най-експертните институции на европейско равнище
Денков: Промените в Конституцията са съгласувани с най-експертните институции на европейско равнище

Аргументите на опозицията за блокирането на измененията в Основния закон са изцяло измислени

" Доколкото си припомням първото решение за унищожаване на този монумент е отпреди 20 години, тъй че тук не приказваме за нещо непринудено, което през вчерашния ден някой е решил да направи. Говорим за един доста просрочен акт най-малко с години, който по този начин или другояче би трябвало да се случи. Опитите да се забави този развой не трансформират нищо. Той би трябвало да се осъществя по този начин, както е решен, сподели той.

Всъщност този монумент се употребява за мотив, с цел да могат да се изпълнят други политически стремежи - да се пречи на измененията в Конституцията, да се пречи на работата на Народното събрание. Паметникът е единствено мотив. Той не е същинската причина , смята министър председателят.
 Отпада пречката пред участието ни в Шенген
Отпада пречката пред участието ни в Шенген

Според Радослав Риберски не е проблем, че анулацията на директната такса е гласувана на две четения през днешния ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР