Отмяната на споразумението за сътрудничество в отбраната на практика слага

...
Отмяната на споразумението за сътрудничество в отбраната на практика слага
Коментари Харесай

Хунтата в Нигер отмени военно споразумение със САЩ

Отмяната на съглашението за съдействие в защитата на процедура поставя завършек на наличието на 1 000-та американски военни на територията на страната с население от 25 милиона души.

Според " Ню Йорк таймс " в събота военният представител на Нигер полковник Амаду Абдрамане е декларирал посредством националната телевизия, че " американското наличие на територията на Република Нигер е нелегално " и нарушава всички конституционни и демократични правила с наличието на непозната войска на неговата територия, заяви БНР.

От Пентагона споделят, че това е ненадейно решение, откакто предходната седмица делегация от Вашингтон е имала среща с представители на хунтата известна като Национален съвет за Защита на родината (CNSP).

Според зам.-говорителката на Пентагона Сабрина Сингх в диалозите американските представители са изразили опасенията си по отношение на връзките на Нигер с Русия и Иран.

За американските интервенции в африканския район Сахел е изключително значима откритата преди 6 години военновъздушна база за ръководство на дронове в Агадез на стойност 110 милиона $. Служители от администрацията на Байдън не престават да работят посредством дипломатически канали, с цел да търсят уточнения за дейностите на режима.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР