Отломки от руски дрон паднаха в членката на НАТО Румъния,

...
Отломки от руски дрон паднаха в членката на НАТО Румъния,
Коментари Харесай

Румъния потвърди, че отломки от руски дронове са паднали на нейна територия

Отломки от съветски дрон паднаха в членката на НАТО Румъния, откакто Кремъл нападна украинско пристанище на река Дунав, сподели в сряда румънският министър на защитата Ангел Тилвар.

„ Покрихме доста огромна зона, в това число зоната, за която имаше полемики в общественото пространство, и удостоверявам, че бяха открити части, които може да са от дрон “, сподели Тилвър в сряда, представен от локалната медия Antena 3 CNN.

Русия бомбардира украински пристанища на брега на Дунав, откогато президентът Владимир Путин се отдръпна от черноморската договорка за зърно, като ракети и дронове-убийци постоянно падат покрай Румъния.

В понеделник Украйна в началото съобщи, че съветски парчета са паднали на румънска територия, което беше изрично отречено от румънския президент Клаус Йоханис.

Миналия ноември НАТО организира спешни договаряния, откакто ракета падна в Полша, макар че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по-късно сподели, че е малко евентуално тя да е била изстреляна от Русия.

Като членове на НАТО Румъния и Полша са предпазени от член 5 от договорите на военния алианс, който гласи, че офанзива против един член ще се смята за офанзива против всички членове.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР