Отложиха делото по обжалване на мярката за неотклонение на бившия

...
Отложиха делото по обжалване на мярката за неотклонение на бившия
Коментари Харесай

Липсващ адвокат отложи делото срещу Иван Дачев, който преби до смърт баба си

Отложиха делото по обжалване на " мярката за неотклонение " на някогашния служител на реда Иван Дачев, който преби до гибел 95-годишната си баба. Причината е, че той държи непременно да бъде защитаван от съответен юрист, който той е наел. Той обаче не взе присъединяване в съвещанието, тъй като не  е бил известен.
Прочетете още
" Държа на присъствието му! " Категорично отбеляза Дачев.

Поради тази причина, с оглед застраховане правото на отбрана, ход на днешното съвещание не бе даден. Поисканият адвокат- Търновалийски бе свикан незабавно, като магистратите отложиха съвещанието за утрешния ден.

Припомняме, че в предходното съвещание Районен съд-Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по отношение на, 44-годишният пловдивчанин. Също по този начин стана ясно, че потърпевшата жена е умряла. След побоя тя беше призната в болница, в извънредно тежко положение - в кома, с тежки контузии по лицето и главата, които са се оказала несъвместими със живота.

Възрастната жена е живяла в един апартамент с Иван Дачев, който пиел редовно и играел хазарт. Внукът проявявал систематична експанзия към баба си, която се е отнасяла единствено с  вербални нападки и обиди. До случай се стига на 13 декември към 21 часа, когато Дачев се прибра, още веднъж пийнал.  Между него и баба му е зародил скандал. Така той стартира да я постанова по главата, а по-късно я оставил безпомощна. На 14 вечерта той още веднъж я пребил, този път още по-жестоко. Оставил я да лежи пребита и кървавена. На идната заран, бабата била открита от жена, която полагала грижи за нея. 

Гледачката доста се тормозила и попитала внука на какво се дължи положението на бабата. Той невъзмутимо дал отговор, че била паднала от леглото, на което е спала. Тя обаче не повярвала на тази история, преоблякла бабата и се обадила на спешна помощ. Докато чакали спешна помощ, внукът повтарял, че нямало смисъл от викане на кола за спешна помощ, тъй като баба му желала да си почине у дома.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР