Отложиха дело срещу пловдивския бизнесмен Атанас Червенков - Райфъла и

...
Отложиха дело срещу пловдивския бизнесмен Атанас Червенков - Райфъла и
Коментари Харесай

Отложиха дело срещу Райфъла и жена му за данъчни престъпления, той е в кремиковския затвор

Отложиха дело против пловдивския предприемач Атанас Червенков - Райфъла и жена му Евелина Червенкова поради данъчни закононарушения. В хода на делото стана ясно, че Райфъла все още се намира в пандиза в Кремиковци, като е поискал да не бъде конвоиран за днешното дело поради липса на отбраната му.
Прочетете още
Обвинителният акт на Райфъла е за няколко престъпления. Първо Окръжна прокуратура – Пловдив го притегля за това, че е избегнал заплащане на данъчни отговорности на обща стойност 72 962 лв., като е затаил истини в изискуемите данъчни заявления. Това е осъществено в изискванията на продължаващо престъпление в интервала от 4 март 2011 година до 11 февруари 2016 година В обвиняването против предприемача Червенков написа, че на 6 януари 2012 г, е направил сделка за закупуване на мотоциклета му, марка „ Харли Дейвидсън “, модел „ ФХДП Лоу Ридер “, от свое име, на стойност 12 000 лв., с парични средства, " за които знае, че са добити от закононарушение ".

В кориците по делото излиза наяве, че точно през горепосочения период Райфъла не обявявал действителните доходи от активността си, като по този метод, от невнесени данъчни отговорности направил и договорката по закупуване на мотоциклета. По същото дело като обвинена е привлечена и брачната половинка му Евелина за това, че  в интервала от 1 януари 2016 година до 15 април 2018 година,  е избегнала установяването и заплащането на данъчни отговорности на обща стойност 37 360 лв., като не е подала изискуема декларация.

Червенкова през днешния ден също пожела да не се дава ход на разпоредителното съвещание, тъй като общата отбраната на нея и брачна половинка й- юрист Илиян Василев няма опция да се яви в правосъдната зала, а затова Червенков също не е доведен от София. Така арбитър Теофана Спасова взе решение да насрочи ново съвещание за януари 2024 година. Евелина Червенкова посочи, че желае делото да се гледа при закрити порти, без наличието на публицисти.

“Искам също по този начин съвещанието да бъде гледано при закрити порти, без наличието на никакви публицисти. Все отново все още сме почтени до доказване на противното. Не желая да се спекулира с информацията, както на предходното дело на брачна половинка ми, тогава доста неща се преиначиха ”, добави още дамата.

В правосъдната зала присъстваше и представител от Министерство на финансите. Той показа молба, с която се предявява цивилен иск против Атанас Червенков за сумата от 40 хиляди лв.,  представляваща обезщетение за породените имуществени вреди на страната. Беше предявен иск и против Червенкова за сумата от 37 хиляди, която още веднъж е за породените на страната имуществени вреди. Припомняме, че Райфъла е бил клиент на прокуратурата по каузи свързани с обезпечение на убийства, побои и палежи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР