Отложеният заради коронавирус пандемията старт на сезона в Индикар най-накрая

...
Отложеният заради коронавирус пандемията старт на сезона в Индикар най-накрая
Коментари Харесай

Официално: Индикар стартира в Тексас на 6 юни

Отложеният поради ковид пандемията старт на сезона в Индикар най-сетне откри своята нова дата, а тя е 6 юни, като хазаин на зрелището ще бъде „ Тексас Мотор Спийдуей “. С оглед безвредното осъществяване на конкуренцията от нейните уредници потвърдиха, че тя ще се организира без аудитория и единствено в един ден, като това ще докара до съкращаване на спортната отдалеченост от 248 на 200 обиколки по високоскоростния овал.

Стартовият час на конкуренцията ще е 19:45 (2:45 на 7 юни българско време), като квалификацията ще стартира в 16 часа локално време. До момента жертва на COVID-19 станаха конкуренциите в „ Лонг Бийч “, „ Барбър “, „ Остин “ и двойният уикенд на „ Бел Айл “ в Детройт, като всичките пет съревнования бяха изцяло анулирани.

Освен тях отсрочени бяха и „ Гран При на Сейнт Пийт “, „ Гран При на Индианполис “, както и перлата в короната на шампионата „ Индианаполис 500 “. От трите съревнования единствено тази във Флорида няма нова дата, като се чака тя да е край на сезона. Организаторите на шампионата потвърдиха, че няма други промени по отношение на календара, показан при започване на април.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР