Отлив от зеления коридор отчитат от университетската болница Пълмед в

...
Отлив от зеления коридор отчитат от университетската болница Пълмед в
Коментари Харесай

Отлив от зеления коридор в пловдивската болница Пълмед

Отлив от " зеления кулоар " регистрират от университетската болница " Пълмед " в Пловдив. Причината е, че сега се дава опция само за имунизация с " Астра Зенека ". В същото време в лечебното заведение идват чужденци, които се ваксинират против COVID-19 без искания за препарата.

Въпреки че имунизационният кабинет тук е денонощен, искащи да се имунизират няма.

" Aз пристигам да се имунизирам от тази група, която в този момент е за ваксина съгласно проекта над 65 години, записал съм обаче друга ваксина, не " Астра Зенека ", естествено няма ", сподели Иван Чолаков.

Като Иван Чолаков са стотици. За кабинета са обезпечени едвам 8 флакона с РНК ваксина.

" Хората са доста изнервени, чакат да получат имунизацията, която са декларирали в националната система, за жалост няма задоволителни количества. В същото време се следи наклонност за усилване на интереса на чужденци към имунизиране с без значение коя ваксина ", сподели шефът на ДКЦ доктор Екатерина Петкова.

Така семейство от Белгия идва тук, защото е получило час за ваксина в страната си чак през септември.

" Те се свързаха с нас, пуснаха питане, отговорихме им че могат да дойдат да се имунизират в зеления ни кулоар и след няколко дни те бяха тук ", сподели шефът на ДКЦ доктор Екатерина Петкова.

В същото време леглата в болничното заведение са съвсем изцяло заети.Затова експертите поучават, с цел да не се закъснява с слагането на точна диагноза,да се прави в точния момент скенер на бял дроб, а не рентгенова фотография.

" След 4-и и 5-и ден, когато към този момент има някаква клиника, е по-добре да се направи скенер. Този пациент, в случай че е единствено с рентгеновата фотография, умерено може да си отиде у дома и след 4-5 дни тези матови стъкла, прекомерно евентуално е да се разраснат и индивида да стигне към този момент и до О2 ", сподели доктор Георги Стоилов от поделение по Образна диагностика.

От болничното заведение регистрират и че поради новите варианти на ковид се усилват постковидните тромбози.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР