Отлични условия за развитие на бизнеса и положителна оценка на

...
Отлични условия за развитие на бизнеса и положителна оценка на
Коментари Харесай

Борисов към германски инвеститори: Имаме отлични условия за бизнес

Отлични условия за развиване на бизнеса и позитивна оценка на немски вложители. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на среща с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и Източната комисия на немската стопанска система, представен от пресслужбата на Министерския съвет. " Неслучайно, съгласно изследванията, 88% от немските компании дават отговор позитивно на въпроса дали още веднъж биха вложили у нас ", съобщи министър-председателят.

На диалога с Борисов в Министерски съвет са участвали представители на огромни немски компании, които желаят да развиват и уголемяват своя бизнес в България. Германските компании са показали интерес и вероятност за бъдещи вложения към сферата на транспортната инфраструктура, енергетика и енергийна успеваемост, ръководство на води и боклуци, машиностроене, произвеждане на автомобилни елементи и елементи, електроника и електротехника, хранително-вкусова индустрия и други.



Участниците в срещата са приветствали персоналната ангажираност на Борисов за нарастването на немските вложения в България. Връзките сред двете страни са извънредно добре развити. Над 1400 немски компании, в които работят над 60 000 души, са показани в България . Развитието на нашите връзки е извънредно положително, е отбелязал Януш Кулик , представител на работната група за Югоизточна Европа при Германската източна бизнес асоциация.

Германия остава водещ външнотърговски сътрудник на България. За интервала януари - август 2019 година износът ни за Германия е в размер на 2,876 милиарда евро и бележи растеж от 1,3 на 100 по отношение на същия интервал на 2018 г.-->

България е една от дребното страни по света, която може да се похвали, че има позитивно комерсиално салдо с Германия, е споделил министър председателят Борисов. През 2018 година стокообменът сред двете страни доближи до рекордните 8 153 млн. евро и се чака тази година да бъде над 9 милиарда евро.

За 2018 година директните задгранични вложения от Германия възлизат на 105,4 млн. евро.
Около 30% от 100-те най-големи вложители в България са немски или с немско присъединяване.

Германия е водещ туристически сътрудник на България измежду страните от Европейския съюз и е един от най-важните пазари за българския туристически артикул. За 2018 година Страната ни е посетена от над 850 000 немски туристи, се показва в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР