Отлични новина за всички, които искат да летят директно до

...
Отлични новина за всички, които искат да летят директно до
Коментари Харесай

Ура, пускат директен полет до Ню Йорк

Отлични вест за всички, които желаят да летят непосредствено до Щатите. Родна компания пуска линия, която ще има три полета седмично. Новината е на вестник " Телеграф ".

В началото на предишния месец родния стартъп Гъливер (GullivAir) е получи публично позволение от Департамента по превоза на Съединени американски щати за извършване на чартърни и постоянни полети от Европейски Съюз до Съединени американски щати.

Плановете на компанията са да започва постоянни полети от София до Ню Йорк, летище “Джон Кенеди” - едно от главните обслужващи аеропорти на мегаполиса. Летището е най-натовареният интернационален въздушен пътнически портал в Северна Америка и 20-о най-натоварено летище в света.

Полетът без прехвърляне до Америка сигурно ще е по-кратък и по-евтин. Ако в този момент до Америка се лети за 15-16 часа, един пряк полет ще е към 10-11 часа.

Стартъпът Гъливер (GullivAir) се е сдобил с първия си Airbus A330 през юли 2020 година, когато е получил регистрация LZ-ONE. Преди по-малко от два месеца компанията е получила на лизинг и втори аероплан от същия вид, а до месец се чака GullivAir да се снабди и с трети Airbus A330. Самолетите са за полети от 5600 до 13 430 км и може да побере до 335 пасажери в 2 съсловия.

С трите си широкофюзелажни машини компанията възнамерява да стартира постоянни директни полети от София до Ню Йорк три пъти седмично. В момента никоя самолетна компания не предлага директни полети от София до Съединени американски щати и всички полети по тази дестинация са с прехвърляне.

Авиокомпания GullivAir е учредена през 2001 от Янко Иванов и стартира активност през януари 2002 с полети от София до Англия за потребностите на туроператора „ Болкан Холидейз “. За директна авиолиния до Съединени американски щати се приказва от години. През годините друга компания на Янко Иванов няколко пъти опита да получи позволение за полети до Ню Йорк, а след това и до Чикаго, където живеят най-вече българи.

До Съединени американски щати няма директни направления повече от двадесет години. Последният пряк полет на “Балкан”, която летеше до Ню Йорк, бе през 1999 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР