Отличието е връчено от началника на политическия кабинет на министъра

...
Отличието е връчено от началника на политическия кабинет на министъра
Коментари Харесай

Ефрейтор Пламен Пуфтев От Състава На 101-Ви Алпийски Полк Е Герой! Ето Неговия Подвиг!

Отличието е връчено от началника на политическия кабинет на министъра на защитата Илия Налбантов на гала пред персоналния състав на полка, на която са участвали ръководителят на Общинския съвет на Смолян Димитър Кръстанов, зам. регионалният шеф Андриян Петров и кметът на с. Търън Явор Говедаров.

На 7 юни, към 19.00 ч., в село Търън, община Смолян, става тежко пътнотранспортно произшествие. Водач на лек автомобил блъска лидер на микробус, който сменя спукана гума. Ефрейтор Пуфтев, който се намира в центъра на селото, научавайки за злополуката, се насочва с персоналния си автомобил към мястото на случая.



Военнослужещият съумява с турникет и подръчни средства да спре тежката кръвозагуба на потърпевшия, който е с откъснати крака. Благодарение на бързата и съответна интервенция на ефрейтор Пуфтев положението на потърпевшия мъж е нормализирано до идването на медицинския екип. За страдание, в резултат на тежките контузии на главата и коремната област, след часове в болничното заведение потърпевшият е умрял, показват от МО.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР