Отлагане на либерализацията на енергийния пазар с една година приеха

...
Отлагане на либерализацията на енергийния пазар с една година приеха
Коментари Харесай

Отлагане на либерализацията на електроенергия приеха депутатите в комисия

Отлагане на либерализацията на енергийния пазар с една година одобриха на първо четене депутатите от Енергийната комисия. Предложението пристигна от Българска социалистическа партия, а с сходна концепция излязоха и от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

Според признатите текстове битовите консуматори ще излязат на свободния пазар за ток през юли 2025 година, а не през 2024-а, каквото решение взе Народното събрание през есента.

Против предложенията се оповестиха от " Продължаваме Промяната ". От КЕВР и ЕРП-тата застанаха зад концепцията за отсрочване и признаха, че към момента не са подготвени за тази крачка, съобщи Нова телевизия.

Драгомир Стойнев изложи позицията на Българска социалистическа партия, а точно, че служебният кабинет няма нужния потенциал, с цел да се оправи и да приложи сходна промяна.
 Българска социалистическа партия търси поддръжка за отлагането на либерализацията на електрическа енергия
Българска социалистическа партия търси поддръжка за отлагането на либерализацията на електрическа енергия

Междувременно ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ внесоха законопроект за отлагането

" Поне ще имаме една година, в която да попълним Фонда, в който има близо един милиард недостиг и да създадем някаква сигурност за това, че този модел ще проработи ", съобщи Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Според Радослав Рибарски от ПП-ДБ Европейската комисия няма да остави неотчетен " този предизборно взет ход ".

Към момента няма подготвеност за въвеждане на либерализацията, що се отнася до битовите консуматори, безапелационен бе на собствен ред ръководителят на КЕВР Иван Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР