Откупът за отвлечения екипаж не е платен, допълва АмбриПлаващият под

...
Откупът за отвлечения екипаж не е платен, допълва АмбриПлаващият под
Коментари Харесай

Похитеният български кораб Руен е засечен край Сомалия

Откупът за отвлечения екипаж не е заплатен, добавя " Амбри "

Плаващият под малтийски байрак транспортен съд за насипни товари " Руен ", който е българска благосъстоятелност и беше похитен от сомалийски пирати през декември, е бил видян да отплава от крайбрежията на Сомалия. Предполага се, че може да бъде употребен за осъществяване на набези против търговски кораби. Това заяви през днешния ден английската компания за морска сигурност " Амбри ", съобщи Нова тв.

Корабът, който има черен корпус, алена палуба и жълт комин с алена хоризонтална линия, е бил забелязан да плава в източна посока на 160 морски благи (296 километра) югоизточно от град Ейл край крайбрежията на Сомалия в Арабско море. " Амбри " поучава други кораби в региона да покачат бдителността си.

Откупът за отвлечения екипаж на " Руен " не е заплатен, добавя " Амбри ". Според медийни изявления екипажът му се състои от 18 души.Това известие идва, откакто във вторник край крайбрежията на Сомалия 20 нападатели се качиха на борда и поеха контрола над товарен транспортен съд, плаващ под флага на Бангладеш.

През последните месеци сомалийските пирати възобновиха нападенията си.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР