Открий страстта. С този слоган Renault представя дългоочакваната четвърта серия

...
Открий страстта. С този слоган Renault представя дългоочакваната четвърта серия
Коментари Харесай

Новият Megane - страст на четири колела

„ Открий пристрастеността ”. С този слоган Renault показва дълго чаканата четвърта серия на един от най-успешните си модели – Megane. Не инцидентно компанията е заложила на тези думи. Автомобилът е планиран по този начин, че те кара да го желаеш. Той притегля погледи, кара хората да се обръщат. Изглежда дръзновен и убеден. Шофирането му е същинско  удоволствие.

Хечбекът е извънредно моден и автентичен. Дизайнерите на Megane са заложили на елегантността до най-малкия подробност. Голямо усещане вършат дневните лед светлини във формата на буквата „ С ”, които придават на автомобила нападателен тип. Погледнат в профил се откроява  стилна извивка в долната част на вратите, която минава и откъм гърба с модерните LED светлини, които обгръщат съвсем целия багажник. Хромираните детайли в предната част, на чистачките и ауспуха способстват за мощното лъчение.



Отвътре също не са пестени материали и хрумвания. С отварянето на шофьорската врата влизате във класен автомобил. Облицовките на вратите и арматурното табло са на доста високо равнище. Седалките основават чувството, че сядате в състезателен автомобил, а приятната на досег тапицерия – за комфорт.

Настанявайки се на седалките виждаме най-голямата смяна в новия Megane. Той е оборудван със системи, множеството от които са присъщи за по-висок клас коли.

Има безконтактно отключване и start/stop система. Разполага със сензорно арматурно табло, със 7-инчов TFT екран, посредством който можете да наблюдавате съвсем всички параметри на колата.

В централната подпора се откроява стилната мултимедийна тъчскрин система, наречена R-Link 2. Чрез нея водачът има достъп до безусловно всички системи на автомобила – от ръководството на музиката, през климатизацията и навигацията, до конфигуриране на окачване, мотор и така нататък R-Link 2 идва общоприетоо с водоравен 7-инчов екран, като той може да бъде сменен с 8,5-инчов отвесен. Както при общоприетите таблети и смарт телефони, при R-Link 2, началните страници могат да бъдат персонализирани с помощта на уиджети, които разрешават бърз и елементарен достъп до вашите обичани функционалности. Благодарение на гласовата команда можете също по този начин да контролирате някои от параметрите като да вземем за пример телефонията, навигацията, приложенията и музиката, освен това без да изпускате пътя от взор.



Новият Megane има новаторска система, наречена Multi-Sense, посредством която задавате параметрите на вашия автомобил, според от вашите стремежи, настроения и метод на каране. Имате избор от пет режима - „ Комфорт “, „ Неутрален “, „ Спортен “, „ Персонализиран “, „ Икономичен “. Системата влияе върху техническите конфигурации на мотора, промяна на предавките, смяна в съпротивлението на кормилото, тон на мотора. Голямо усещане, при избор на режим, прави промяната на цвета на лед светлините, ситуирани във вратите и конзолата със скоростния лост, както и в екрана. Така да вземем за пример в случай че изберете режим „ Спорт ”, светлините ще станат червени. При прекосяване в пестелив режим, ледовете ще светнат в прелестен за окото зелен цвят.

От Renault са обърнали огромно внимание на сигурността. Новият Megane е екипиран с многочислени системи за подкрепяне на лидера. Интуитивни и интелигентни технологии ви съпровождат по всевъзможни направления, с цел да ви подсигуряват всекидневно успокоение.

Системата AEBS (Active Emergency Braking System) предизвестява лидера да спре, с цел да избегне преден конфликт. В спешни обстановки спирачките се задействат автоматизирано.

Автомобилът разполага със система за различаване на знаците, която предизвестява когато превишите разрешената скорост. Системата Lane Departure Warning, ви предизвестява звуково при овакантяване на лентата на придвижване.

Много комфортен, изключително за дълъг път, е адаптивният автипилот, който влиза в деяние в диапазона 50 км/ч - 140 км/ч, с цел да контролира скоростта ви. Системата влияе върху спирачките, когато дистанцията е прекомерно дребна и усилва скоростта когато пътят е чист.

Освен това новият Megane ви предизвестява за мъртвите точки за видимост, разполага и с паркиращ помощник, който пресмята и маневрира самичък. От вас се изисква само да регулирате газта, спирачката и промяната на предавките.

Новият Megane е построен върху платформата CMF C/D (Common Module Family – C/D сегмент), прочут при моделите Espace, Talisman и Kadjar. Характеристиките на тази платформа включват потреблението на доста високоеластична платформа за гредите, страничните релси и напречните детайли (особено тези, ситуирани сред двигателния отсек и кабината). Квадратен милиметър от този вид стомана може да устои на натоварване от 120 кг. CMF C/D платформата включва също ефикасни системи за обезопасяване на пасажерите, в това число двуетапно разгъващи се предни въздушни възглавници, чието активиране се приспособява като функционалност от вида на удара и позицията на пасажера.Тази функционалност разрешава на новия Mеgane да получи високи резултати при отбраната на възрастни и деца. Междувременно, защитните колани са снабдени с предобтегачи и адаптивни ограничители на натоварването, които контролират степента на натягане на колана по отношение на силата на удара и телосложението на пасажера. В случай на непряк конфликт, пасажерите начело са двойно предпазени от две странични въздушни възглавници от последно потомство и две въздушни пердета. Renault Mеgane има 5 звезди за сигурност от Euro NCAP.



Една от най новаторската система, въведена в новия Megane, е 4Control, която обаче ще бъде налична само за спортната трансформация GT. Става дума за шаси с четири задвижващи колела, което разрешава на автомобила да влиза в завоите доста устойчиво, усъвършенства маневреността при ниска скорост. При движение  до 70 км/ч, 4Control разрешава на задните колела да завиват в противоположна посока на предните, което доста усъвършенства маневреността. При скорост над 80 км/ч задните колела завиват в същата посока като предните.

Дизайнерите на Renault са обърнали внимание и на пространството в автомобила. Общата дължина на автомобила е 4359 мм, което е с 64 мм повече спрямо третото потомство Mеgane, което дава повече място на задните седалки. Междуосието се е нараснало с 28 мм, до 2669 мм, а височината е редуцирана с 25 мм. Багажникът е с обем  434 литра. При свалени седалки размерът нараства до 1247 литра.

Новият Megane ще се предлага в необятна гама мотори, отговарящи на всеки усет. У нас той идва с три дизелови, вариращи от 90 до 130 к.с. и два бензинови с мощ от 115 и 130 к.с.

GT версията ще е с два елемента – бензинов с мощ 205 к.с. и дизелов – със 165 к.с.

Три равнища на съоръжение за Renault Megane и общоприетоо равнище на съоръжение за Renault Megane GT 

Базовата версия Life  съчетава динамичен външен тип с необятен интериор. Стандартното съоръжение включва дневни LED светлини начело и откъм гърба, круиз надзор с ограничител на скоростта, система за подкрепяне потеглянето по надолнище, предни импулсни електрически стъкла с функционалност срещу прищипване и електрически, отопляеми, ръчно сгъваеми странични огледала.

Ниво на оборудване Zen  добавя към  базовата версия на Renault Megane карта „ Свободни ръце “ за безконтактно отключване/заключване и пускане на автомобила, задни импулсни електрически стъкла с функционалност срещу прищипване и кожен волан.

Ниво на оборудване Intens  предлага технологията Multi-Sense, която дава отговор на моментното въодушевление на лидера, както и R-Link 2.0 аудио-навигационна система със 7`` сензорен екран. За по-голям комфорт и сигурност на пътя, това равнище включва датчици за дъжд и светлина, заден паркинг датчик, автоматизирана паркинг спирачка и двузонов автоматизиран климатик със датчик за нечист въздух. При версия Intens външният тип на Renault Megane е приключен с 16`` алуминиеви джанти Silverline.

Стандартното съоръжение за Renault Megane GT  включва дневни LED светлини начело и откъм гърба, цифров инструментален панел, R-Link 2.0 аудио-навигационна система със 7`` сензорен екран, технологията Multi-Sense и системата 4Control. Megane GT се предлага на българския пазар, оборудван с 17`` алуминиеви джанти Decaro, предна GT спортна ризница, интериорно осветяване в разнообразни цветове, GT състезателен кожен волан и спортно окачване. Автомобилът разполага също с автоматизирана паркинг спирачка, заден паркинг датчик, круиз надзор с ограничител на скоростта и карта „ Свободни ръце “ безконтактно отключване/ заключване и пускане на автомобила.

Повече детайлности за модела можете да намерите ТУК .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР