Откриват фестивала “Ало, Космос! Говори България. Днес,13-ти септември, в “София

...
Откриват фестивала “Ало, Космос! Говори България. Днес,13-ти септември, в “София
Коментари Харесай

Откриват фестивала “Ало, Космос! Говори България”

Откриват фестивала “Ало, Космос! Говори България ”. Днес,13-ти септември, в “София Тех Парк ” ще се организира второто издание на детско-научния фестивал “Ало, Космос! Говори България! ”. Организатор е Атлантическият клуб у нас. Български деца и възпитаници ще могат да зададат въпроси към учени и астронавти от НАСА

Целта на плана е да се разпали въображението на децата, вдъхновявайки ги да насочат фантазиите си оттатък земната орбита.

Деца и младежи от цялата страна ще имат опцията да зададат въпроси от теоретичен темперамент към американската астронавтка Ани Фишър, както и към учени от ЦЕРН. Събитието ще се организира за втора поредна година.

“Миналата година имаше една кулминационна точка и това беше живият диалог с астронавтите, които орбитираха в Международната галактическа станция, само че този път с изключение на диалог с жив астронавт, това е Ани Фишър – първата майка летяла в Космоса, ние ще създадем и виртуална връзка с ЦЕРН, където се създават черните дупки. Имаме диалог с най-отдалечената точка Южния и Северния полюс ”, заяви д-р Соломон Паси.

Сред изненадите във второто издание на детско-научния фестивал ще бъде разказът за технологията за телепортация.

“Имаме един доста впечатляващ български опит, който е от проф. Лъчезар Георгиев от Института за нуклеарни проучвания, който употребява такава технология, която може да бъде употребена за телепортация. Не може да кажем, че ще създадем жива телепортация на човек още, надалеч сме до този миг, само че желаеме да покажем на децата технологията, по която може би те ще се телепортират ”, изясни доктор Паси.

“Голям панаир на науката, както го назоваваме, мултидисциплинарен. Включва разнообразни науки от сферата на Космоса, астрономията, биологията, химията, инженерните науки, осведомителните технологии. Може да си визиите за каква мащабност приказваме. И за опция на нашите деца и на доста необятна аудитория да се допре до магията на тази просвета ”, твърди доц. доктор Милена Георгиева.

Идеята на събитието е да се трансформира в традиция и да се организира годишно.

Уволниха десетки служители на реда поради Семерджиев

 

Откриват фестивала “Ало, Космос! Говори България ”

“Ало, Космос! Говори България ”

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР