Откритото първенство на Австралия по тенис ще има нов шампион.

...
Откритото първенство на Австралия по тенис ще има нов шампион.
Коментари Харесай

Яник Синер детронира Джокович, Австралия ще има нов шампион

Откритото състезание на Австралия по тенис ще има нов първенец. Големият любимец Новак Джокович, 10-кратен отличник, който защитаваше купата си, бе съкрушен от Яник Синер в първия полуфинал - 1:6, 2:6, 7:6(6), 3:6.

Италианецът, който продължава похода си към върховете на тениса след сполучливата 2023 година, чака Даниил Медведев или Александър Зверев. Никой от тримата не е ставал №1 в Мелбърн. Медведев загуби два следващи финала през 2021-2022 година

А Джокович не беше напускал корта надвит в Австралия от 2018 година След това той завоюва три следващи трофеи, а през 2022 година не беше позволен до присъединяване като неимунизиран против COVID-19. През предходната година си върна трона.

Неочаквано за всички Синер не даде никакви шансове на великия си конкурент в първите два сета. До през днешния ден той печелеше единствено с 3:0 в шампионата. Вървеше сервисът му, а играта му бе опростена съвсем до перфекционизъм. Джокович пък правеше нетипично за него огромен брой неточности.

В началото на третия сет сърбинът избегна участта да бъде победен за малко време, като спеси точка за пробив, а нататък двамата завоюваха геймовете си, по този начин се стигна до тайбрек. Малко преди този момент - при 5:5 и сложен гейм за Новак на неговия начален удар, на фен на трибуните му прилоша и трябваше да му бъде оказана помощ. Това докара до спиране за към четвърт час. То може би оказа помощ на 24-кратния първенец от Големия шлем, който избегна нов брейк.

В тайбрека Синер стигна до мачбол на сервис на Джокович. Световният №1 обаче изигра противника си, като го " привика " на мрежата и трансфериран. Всичко се обърна и Ноле взе глътка въздух - 8:6 и 1:2.

Синер обаче бе непреклонен. Още в началото на четвъртия сет той още веднъж прониза противника си за 3:1 и въпреки и с компликации затвърди на 4:1. До края и двамата си взеха подаванията, което означаваше огромна вест в Мелбърн.

Яник не даде нито една точка за пробив на Новак, а това прави триумфът му още по-впечатляващ. 

Другият полуфинал е по-късно през днешния ден.
Ива Иванова остана на крачка от финала при девойките
Младата българка Ива Иванова остана на крачка от класиране за край на Откритото състезание на Австралия по тенис при девойките.

17-годишната Иванова записа победа над Минге Сю от Англия с 6:4, 6:3 при доиграването на мача от четвъртфиналите на шампионата. Двубоят бе спрян в четвъртък в края на първия сет поради дъжд в Мелбърн.

Иванова го затвори с 6:4 с пробив. С реализирането на още три брейка във втория сет българката си обезпечи триумфа с 6:3, а с това и класиране за полуфиналите.

В разногласието за място на финала българката излезе на корта против австралийката Емерсън Джоунс след единствено няколко часа отмора. За нова победа обаче Иванова нямаше сили и по този начин отстъпи на поставената под номер 6 в схемата с 4:6, 1:6 след 65 минути игра.

На финала Джоунс ще играе с лидерката в схемата Рената Ямрихова от Словакия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР