Откритото кино в двора на Гъоте-институт продължава своята програма и

...
Откритото кино в двора на Гъоте-институт продължава своята програма и
Коментари Харесай

Лятно кино през август в двора на Гьоте-институт

Откритото кино в двора на Гъоте-институт продължава своята стратегия и през август, като показва документални и игрални немски филми и копродукции, отдадени на настоящи иконмически, политически и обществени тематики.

Кино в двора: стратегия август 2020

06.08., 21:00 ч. Master Of Тhe Universe (88’, 2013, Германия, реж. Марк Бодер)

20.08., 21:00 ч. Wir sind jung, wir sind stark (127‘, 2014, Германия, реж. Бурхан Курбани)

27.08., 21:00 ч. Paläste für das Volk (90‘, 2018, България/Германия/Румъния, реж. Георги Богданов и Борис Мисирков)

*Всички прожекции от програмата на HOFKINO са безвъзмездни и налични единствено с предварителна регистрация.

Дори в епицентъра на протестните направления и през август дворът на Гьоте-институт остава киносалон под намерено небе за всички фенове на необятния екран. Вечерите под звездите този път ще бъдат съпроводени от настоящи и съответстващи публични, социо-икономически и политически тематики, подхождащи на вълнуващото и изменчиво лято 2020.

Поредицата от прожекции навън за този месец ще стартира на 06.08. с лентата " Master Of The Universe " (2013) . Документалният филм показва описа на Райнер Вос, един от някогашните водещи капиталови банкери в Германия. Пряката вероятност на свидетел изправя феновете лице в лице със света на финансовата промишленост – една паралелна галактика с безчет мрачни пропасти, директно влияеща на международната полтическа сцена. От съображения за сигурност събитието е с органически достъп (25 места) и е нужна предварителна регистрация .

На 20.08. , както всекидневно – след залез слънце ще можем да гледаме игралния филм на режисьора Бурхан Курбани Wir sind jung , wir sind stark ” / „ Млади сме, мощни сме “. Лентата, която е апел против всяка демонстрация на расизъм, наблюдава най-големите ксенофобски конфликти в Росток от 1992 година през три разнообразни гледни точки.

Към края на месеца, на 27.08. документалната лента Pal ä ste f ü r das Volk “ / „ Дворците на народа “ ще срещне феновете с „ катедралите “ на социализма – емблематичните здания на властта от близкото минало, личностите зад тях и символиката, която ги съпровожда и до през днешния ден.

Входът за всички прожекции на " Кино в двора " е свободен. Необходима е предварителна регистрация – за записвания следете страницата на института във Facebook, както и уеб страницата на Гьоте-институт. За да получавате регулярно месечната ни стратегия и информация за събития, можете да се абонирате и за месечния ни бюлетин тук.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР