Откритите находки по време на ремонта на ул. Цар Симеон

...
Откритите находки по време на ремонта на ул. Цар Симеон
Коментари Харесай

Археологически център може да бъде оформен край находките по ул. Цар Симеон I

Откритите находки по време на ремонта на ул. " Цар Симеон I " във Варна може да бъдат завършени като археологически център, заяви ръководителят на разкопките доцент Валери Йотов за Moreto.net.

" В момента се водят договаряния. Моята информация към този момент е, че първата стъпка е направена сполучливо. От цялостния план, който предвиждаше градинка с чешма и пейки, това към този момент е спряно и изкарано от плана, което е добра стъпка, защото очевидно се възнамерява да се направи нещо по-различно и по-значимо. Пак ще има градинка, само че разкопките ще могат да се виждат. Има много стъпки, би трябвало да се довършат изследванията и да се направи план, което лишава дълго време ", изясни доцент Йотов.

В момента по ул. " Цар Симеон I " не се правят археологически разкопки. Там бяха открити разнообразни находки от няколко интервала като крепостна стена от времето на късния елинизъм към 1 век прочие Хр., презастроена крепостна стена от римския интервал към 2-3 век сл. Хр. и врата от византийския интервал от края на 4-5-6 век. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР