Открити са мъртви китове по северοзападните брегове на Кипър, вероятно

...
Открити са мъртви китове по северοзападните брегове на Кипър, вероятно
Коментари Харесай

Китове загинаха край Кипър, може да има връзка със земетресенията в Турция и Сирия

Открити са мъртви китове по северοзападните крайбрежия на Кипър, евентуално наранени от земетресенията в Турция и Сирия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Шест на брой са откритите морски бозайници от типа клюномуцунести китове на Кювие край Полис и Пахиамос през днешния ден, а група от четири от същия тип са открити на брега през вчерашния ден в регионите на Полис, Гиалия и Аргака, разясни κипърският Οтдел за лов на риба и морски проучвания, представен от електронното издание на гръцкия в. Катимерини. Три от четирите кита, открити в четвъртък, са били върнати назад в морето, до момента в който четвъртият е бил мъртъв, заяви отделът. Не е ясно дали измежду мъртвите тела, открити през днешния ден, не са и китовете, върнати в морето през вчерашния ден.

Предстои аутопсия и взимане на проби за определяне на вероятните аргументи за гибелта. Вероятно е повода да са военни опити, сеизмични изследвания или мощните трусове в Турция и Сирия, защото тези животни са доста чувствителни към шума, осведоми Янис Йоану от Οтдела за лов на риба и морски проучвания по кипърската телевизия „ Сигма “. 

Клюномуцунестите китове на Кювие не са постоянно срещани морски типове във водите на Кипър. Те са открити в територия, намираща се под контрола на интернационално приетото държавно управление в Никозия. По-голямата част от бреговата линия се управлява от отделилата се страна на кипърските турци.

Огромните трусове в понеделник в Турция и Сирия, които убиха десетки хиляди хора, бяха усетени и в източните елементи на средиземноморския остров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР