Открит летателен ден ще се състои от 10:00 ч. днес

...
Открит летателен ден ще се състои от 10:00 ч. днес
Коментари Харесай

Зрелищно авиошоу в небето над Граф Игнатиево днес

Открит летателен ден ще се състои от 10:00 ч. през днешния ден в авиобаза „ Граф Игнатиево “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Българските Военновъздушни сили канят всички другари на авиацията на събитието, с което ще отбележат годишнините от приемането на въоръжение на бойна авиационна техника - 20 години на вертолет Бел-206, 30 години на аероплан МиГ-29 и 40 години на вертолет Ми-24.

Полетите ще следят началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков, висши военни от Българската войска.

В 11:30 ч. вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово ще прелети с националния байрак, с цел да даде началото на въздушните демонстрации.

В полетите ще вземат участие всички видове вертолети от авиобаза Крумово - Бел-206, Кугър, Ми-24 и Ми-17, представяйки главните задачи и задания, за които са предопределени. Щурмовите самолети Су-25 от авиобаза Безмер ще влетят за офанзиви по земни цели, демонстрирайки обезпечаването на непосредствена авиационна поддръжка на формированията.

Изтребителите МиГ-29 ще зарадват гостите със комплициран пилотаж на дребна височина, маневрен въздушен пердах и осъществяване на задачата " Air Policing ". Ролята на самолет-нарушител ще извърши аероплан C-27J " Спартан " от авиобаза Враждебна.

Ще вземат участие и самолети " Пилатус " и Л-39 от Военновъздушната образователна база " Георги Бенковски " - Долна Митрополия . С тях ще се включат и част от най-младите летци в българските Военновъздушни сили.

Любителите на авиацията ще могат да прегледат и наземната експозиция на авиационна и специфична техника.

Входът е свободен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР