Открихме какво да направим с всички стари кроасани, които сме

...
Открихме какво да направим с всички стари кроасани, които сме
Коментари Харесай

Сладкиш с кроасани и коняк

Открихме какво да създадем с всички остарели кроасани, които сме събрали, и обещаваме, че доста ще ви хареса

Необходими Продукти

● кроасани - 4 бр. с шоколад
● яйца - 6 бр.
● прясно мляко - 1 литър
● захар - 1 ч.ч.
● коняк - 3 с.л
● захар - 7 с.л. за карамел

Начин на подготвяне

Изкарваме си яйцата на стайна температура. Едно след друго ги слагаме в дълбока купа. В купа разрушаваме яйцата с миксер дълготрайно до момента в който станат на бухнал прелестен крем.

Постепенно прибавяме 1 ч.ч захар и отново разбъркваме с миксера. Трябва захарта да се разтопи. След това прибавяме коняка. Постепенно в купата при другите артикули прибавяме и прясното мляко. Разбъркваме отново всичко с миксера към 10 мин.

Яйцата, които използвах са огромни домашни, и сладкишът стана благоуханен и жълтичък на цвят. Използваме кроасани с шоколад. Нарязваме кроасаните на кръгчета с изострен нож. Хубаво е да използваме кроасани, които не са доста меки. В касерола изсипваме захарта и я карамелизираме.

Изсипваме в кръгла форма за сладкиш към този момент приготвения карамел. Като изстине леко започваме да редим частите от нарязаните кроасани компактно едно до друго. Накрая заливаме с млечната примес с яйца, захар и коняк.

Печем в авансово загрята фурна на 180 градуса фурна. Като се опече и изстине го обръщаме върху огромна красива тортена паница.Режем сладкиша като торта. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР