Откриха тялото на изчезналата в неделя туристка в Рила, предаде

...
Откриха тялото на изчезналата в неделя туристка в Рила, предаде
Коментари Харесай

Тъжен край на спасителната акция в Рила. Издирваната туристка е загинала

Откриха тялото на изчезналата в неделя туристка в Рила, съобщи bTV, базирайки се на информация на Планинската избавителна работа.

65-годишната жена е паднала от скали покрай Рилския манастир, откакто през уикенда подхваща независим поход в планината. За последно тя е била видяна жива край хижа „ Мальовица “.

Заради неприятните метеорологични условия обаче тялото ѝ най-вероятно няма да бъде превозено през днешния ден, защото мястото е мъчно проходимо.

Малко откакто планинската работа заяви за трагичният свършек на избавителната интервенция, Българска телеграфна агенция разгласява информация, че починалата жена е Лили Тодорова - някогашен помощник на осведомителната организация.

„ Любовта към планината лиши живота на нашата някогашна колежка Лили Тодорова. Дългогодишен публицист на Българска телеграфна агенция и някогашен основен редактор на " Вътрешна информация ", тя ще остане като един от най-ярките и колоритни облици, с голямо сърце, неподражаемо възприятие за комизъм и безрезервност към работата и хората. След отдръпването си от дейната журналистическа активност, тя не спря да се развива и да търси нови способи за развиване. Догодина й предстоеше да приключи докторантура в Богословския факултет, обвързвана с друга нейна пристрастеност - хоровото пеене и църковнославянската музика. Лили е и дълготраен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол. В събота тя се насочи на следващия планински преход в обичаната й Рила планина. Днес тялото й бе намерено в региона на Белия улей, до Рилския манастир. Българска телеграфна агенция изрича съболезнования на околните и на фамилията на Лили. “, гласи известието на организацията.

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР