Откриха тялото и на второто момче, което морето отнесе от

...
Откриха тялото и на второто момче, което морето отнесе от
Коментари Харесай

Намериха тялото и на второто момче, изчезнало край вълнолома във Варна

Откриха тялото и на второто момче, което морето отнесе от вълнолома край Варна, оповестява Българска национална телевизия.

Тялото на 14-годишния Диян бе намерено към 9 ч. тази заран. 

Два дни екипи на Военноморските сили, Военната полиция и регионалната дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията "   издирваха телата на двете деца, които паднаха във водите на морето. Те бяха ударени от мощна вълна, до момента в който си играели с другари на вълнолома в сряда следобяд. 

Вчера бе намерено тялото на едното дете - 12-годишния Мариян. Тялото на Диян продължаваше да се търси от спаситените екипи до късно вечерта. Търсенето продължи още веднъж рано тази заран. 

Заради нещастието във Варна бяха анулирани всички тържества, проведени по случай празника на града. Варненската Апелативна прокуратура образува досъдебно произвеждане, с цел да бъдат открити аргументите за случая.

По думите на шефа на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура ” Ангел Забуртов, съществена виновност за трагичния случай имат родителите, „ които разрешават на деца, които не могат да вземат независимо решения, да се разхождат сами на 5 бала неспокойствие ”. „ Мястото и оборудването е вълнолом, етимологията е да разрушава вълните. Разходките по вълнолома са непряк резултат ”, акцентира той пред bTV.

Според локалните поданици обаче оборудването е остаряло и рисково. Липсват загради и осветяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР