Откриха живи четирима френски туристи, изчезнали в Гватемала, предаде Франс

...
Откриха живи четирима френски туристи, изчезнали в Гватемала, предаде Франс
Коментари Харесай

Откриха живи четирима френски туристи, изчезнали в Гватемала

Откриха живи четирима френски туристи, изчезнали в Гватемала, съобщи Франс прес, базирайки се на избавителните екипи.

„ Хората бяха открити, малко обезводнени, и бяха нормализирани “, сподели ръководителят на локалния доброволчески пожарникарски отряд Густаво Ара.

Французите бяха оповестени за изчезнали по-рано през вчерашния ден от гватемалските управляващи.

Туристите били „ видяни за финален път “ в сряда в националния парк „ Тикал “ в северната част на страната покрай границите с Мексико и Белиз. В този далечен регион работят незаконни банди, занимаващи се с наркотрафик, отбелязва Агенция Франс Прес.

От едно семейство са четиримата туристи. Те са две дами, надлежно на 40 и 68-годишни, 41-годишен мъж и шестгодишно момче. Семейството било намерено на близо пет километра от главния археологически комплекс в „ Тикал “. Оказана им е здравна помощ. След това те ще бъдат откарани в столицата Гватемала, съобщи Българска телеграфна агенция.

Прочутият със своите внушителни пирамиди и храмове, националният парк „ Тикал “, намиращ се на повече от 500 километра на север, е главният археологически обект, обвързван с маите, в централноамериканската страна. Включен е през 1979 година в листата на международното завещание на ЮНЕСКО.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР