Откриха дрон с предполагаема бомба в района на Тюленово. Според

...
Откриха дрон с предполагаема бомба в района на Тюленово. Според
Коментари Харесай

Валентин Радев за дрона край Тюленово: Ако се взриви мината, осколките са опасни до 300 метра

Откриха дрон с хипотетична бомба в региона на Тюленово. Според специалисти на тях се вижда дрон с прикован минометен снаряд 82 мм.

" Това е неподготвено взривно устройство. Снарядът е бойното средство, дронът е единствено преносител. Може да има заплаха за тези, които са наоколо до него. Трябва да се подхожда към него доста деликатно. Малко евентуално е да е била деактивирана от водата, тротилът и взривателят не се въздействат от нея. Чрез удар на цялото устройство ще бъде взривен. Ако не е бил дни наред във водата, дронът си остава рисков. 20 метра до хотела е доста малко разстояние. Такъв тип устройство е рисково на много огромни дистанции. Вътре има към половин кг тротил. Ако се взриви мината, осколките са рискови на 100-200 метра, даже до 300. За хората в хотела е рисково ". Това съобщи някогашният вътрешен министър и експерт по муниции Валентин Радев за " Твоят ден ".

По думите му е могло е реакцията да бъде по-бърза - да се вземат ограничения още вечерта. " Това, че регионът е отцепен, е задоволително към този момент. Не се знае дали преди този момент е имало удари върху дрона или единствено едно допиране може да го взриви. Експертите би трябвало да го взривят на място, след обезопасяване на периметъра за жителите ", съобщи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР