Откриха бактерия, която е предизвикала холера у младеж и е

...
Откриха бактерия, която е предизвикала холера у младеж и е
Коментари Харесай

Нова опасна зараза плъзна от пазара в Ухан: Костенурки разнасят холера

Откриха бактерия, която е провокирала холера у юноша и е била настрана открита в проби от костенурки с мека коруба на пазар за храни в китайския град Ухан. Това разтревожи елементарните хора, някои от които свързаха случилото се с COVID-19, съобщи Ройтерс. Именно от пазара за животни в града се твърди, че потегли болестта с ковид а преди повече от две години.

Пазарът за храни, където са изследвани костенурки с мека коруба, дали позитивна проба за холера , е дезинфекциран, оповестиха нощес локалните управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.

Макар че не е открит случай на човек, инфектиран с холера , измежду тези, които са били в контакт с костенурките, магазинът, където са били продавани, е затворен за три дни.

Властите споделиха, че вариантът " вибрио холера 0139 " (vibrio cholerae O139), с който е инфектиран младежът, и нечистите проби, не са свързани.

Служители наблюдават също неуточнени артикули от същата партида като костенурките с мека коруба, които са били доставени другаде, сподели службата за надзор на болесттите в уханския регион Хоншан.

Въпреки че няма солидни признаци за огнище на холера , интернет консуматори, обезпокоени от разразяване на друго заболяване, не престават и през днешния ден да считат това за един от най-важните обсъждани въпроси в сходната на " Туитър " китайска обществена мрежа Уейбо и той има 200 милиона споделяния.

Случаи на холера , протичащо с диария заболяване, обвързвано със нечиста храна или вода, което може да е съдбовно, в случай че не бъде навреме лекувано, са редки в континентален Китай. През 2021 година е имало 5 случая, а през 2020 година - 11, само че умряли няма.

Откриването на " вибрио холера 0139 " още веднъж ни припомня, че пазарите за прясно месо и риба, въпреки да са културно и стопански значими в Азия, са свързани с опасности за публичното здраве, сподели Андрю Грийнхил, академични учител по микробиология в Австралия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР