Открадната е цигулка Амати от 1710 г., изработена от един

...
Открадната е цигулка Амати от 1710 г., изработена от един
Коментари Харесай

ФБР издирва открадната цигулка от 1710 г.

Открадната е цигулка „ Амати ” от 1710 година, направена от един от най-значимитепроизводители на цигулки в историята на музикалните принадлежности, Йеронимус Амати.
и съгласно аукционните записи през 2013 година е продаден за малко повече от половин милион $ - през днешния ден евентуално ще коства над 700 000 $.
 ФБР проверява автоматизирани позвънявания, призоваващи гласоподаватели да си останат у дома ФБР проверява автоматизирани позвънявания, призоваващи гласоподаватели да си останат у дома
Федералното бюро за следствие изследва сигнали, че редица гласоподаватели са получили позвънявания, в които са призовавани да си останат у дома...
310-годишната цигулка принадлежи на Роуланд Уайнстийн, който не е музикант, а дилър на изкуство, който разделя времето си сред Лос Анджелис и Сан Франциско.
Неговата изложба Weinstein се намира в Сан Франциско. Цигулката, на която тоймузиканти и професионални цигулари, била в неговата кола, паркирана пред дома му в Лос Фелис, когато някой откраднал автомобила на 8 декември.
Уайнстийн сподели, че ключът на колата му, който автоматизирано заключва автомобила, когато водачът с ключ в ръка излезе от транспортното средство, се е измъкнал от джоба му и и е кацнал зад седалката на лидера. Така че колата останала отключена.
По подигравка на ориста, повода цигулката да е била в колата преди всичко е, че Уайнстийн я е преместил от предходно място, за което счита, че не е задоволително безвредно. Той имал желание ; когато се върнал от колата нямало и диря и се обадил в полицията, а по-късно и във ФБР.
 Максим Ешкенази дирижира новия виртуоз на цигулката – Вадим Глузман Максим Ешкенази дирижира новия виртуоз на цигулката – Вадим Глузман
Вадим Глузман – един от най-ярките млади цигулари на нашето съвремие ще гостува за първи път в България с концерт в края на м. ян...
Говорителката на ФБР Лора Еймилър съобщи, че не са открити обвинени и към момента няма упрекнати. Нито кола, нито цигулка са се появили и не е несъмнено, сподели тя, че инструментът е задачата на крадеца.
„ Според полицията крадецът на коли е бил в региона “, сподели Еймилър. „ Възможно е индивидът, който я е откраднал, да не е знаел цената и да я е разкрил [по-късно] и да се опита да я заложи или да я продаде в чужбина. Така че е от решаващо значение информацията да бъде предоставена на полицията ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР