Отказвайки да приеме необходимите реформи, РС Македония пропуска огромен прозорец

...
Отказвайки да приеме необходимите реформи, РС Македония пропуска огромен прозорец
Коментари Харесай

Кючюк: Европеизацията на Сърбия минава през зачитането на правата на българите, РСМ изпуска огромни възможности

Отказвайки да одобри нужните промени, районен съд Македония пропуща голям прозорец на благоприятни условия, който няма да се отвори през идващите години.

Пътят на европеизация на Сърбия минава през зачитането на правото на всеки един на самоопределяне, в това число и на българите в Западните околности.

Това съобщи в изявление за БГНЕС Илхан Кючюк, евродепутат от “Обнови Европа " /ДПС, член на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).

Илхан Кючюк следи от близко напредъка на районен съд Македония за Европейски Съюз. Той е безапелационен, че Скопие пропуща големи благоприятни условия поради отхвърли си да извърши нужните промени, които ще разрешат на страната най-сетне да започва договарянията за участие.
„ Скопие пропуща голям прозорец на благоприятни условия, който няма да се отвори през идващите няколко години. Европейски Съюз се трансформира доста бързо “, предизвести той.
Евродепутатът акцентира, че през днешния ден политиката по разширение е на първо място геополитически въпрос, което се вижда доста ясно на образеца на Украйна, Грузия и Молдова
„ Днес Северна Македония е изправена пред огромната алтернатива, която е освен политическа, само че и социална. Иска ли да продължи по пътя на цивилизационното си развиване, реформирайки всички публични сфери на живота си, дружно с това и да направи тъй че да приближи своите жители до Европейски Съюз, или не желае да се отмести от там, където е. Този въпрос би трябвало да се реши сред двете огромни политически партии СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. Моят зов постоянно е бил, че не би трябвало да се пропущат благоприятни условия, тъй като това отдалечава Северна Македония от Европейски Съюз “, съобщи Кючюк.
Според него по всяка възможност Албания ще стартира да договаря истински през март или април, което оставя Северна Македония в групата на Косово, Сърбия и ще даде спомагателен подтик на тези антиевропейски сили, които съществуват във всяка една страна, да подкопават устоите на Европейски Съюз. „ Всъщност няма по-добро място за живеене, за създаване на семейство, за правене на бизнес от Европейски Съюз, тъй като това е високият либерален стандарт, към който всички са устремени “, подсети евродепутатът.

Илхан Кючюк се спря и на деструктивната роля на Сърбия, която посредством поддръжката за въоръженото нахлуване в Банска, се пробва да взриви нежната непоклатимост в района на Западните Балкани. Той означи, че вместо във фактор на непоклатимост, Белград към сегашния миг със своята политика прави тъкмо противоположното.
„ Преди всичко участието в един съюз, какъвто е Европейският е въпрос на почитание към неговите полезности и това минава и през политиката по защита, и през политиката по външни действия “, уточни Кючюк.
Той съобщи, че пътят на европеизация на Сърбия минава през зачитането на правото на всеки един на самоопределяне, в това число и на тези, които се дефинират като българи в Сърбия.
„ Ние подехме самодейност с сътрудниците евродепутати и с цел да покажем и на сръбските управляващи, и на европейските институции, че съществува проблем в Сърбия и той се споделя неуважение на разликите на българите, само че и освен на българите, а това е суверенно право и изконно схващане на Европейски Съюз “, сподели Кючюк.

Евродепутатът посети наскоро Турция и се срещна с външния министър на страната Хакан Фидан, политик с огромен опит в областта на сигурността и външната политика.
„ В момента имаме най-хубавите връзки сред България и Турция “, сподели той и напомни думите на създателя на Турската република Кемал Ататюрк: „ Този, който е зложелател на България е и зложелател на Турция “.
„ Това основно изречение на Ататюрк образува и към днешна дата геополитическата ориентировка и разбирането към България. Много мощни думи, които имат своето историческо значение несъмнено, само че и своето модерно проявяване. Фактът, че през днешния ден имаме не просто добросъседски връзки, не просто висок продан на туризъм, имаме и едно доста по-голямо схващане за геополитическите провокации, за това по какъв начин би трябвало да се оправим дружно с незаконната имиграция, с каналджийството, по какъв начин би трябвало да охраняваме по-добре външната си граница “, разясни Кючюк.
Според него триумфът на България по защитата на външните граници на Европейски Съюз е значително резултат на взаимните дейности на двете разследващите служби, които обменят информация сред политическите управления на двете страни. „ И по този начин би трябвало да продължи и отсега нататък, тъй като провокациите пред нас са големи “, безапелационен е Кючюк.

Video link

Той означи, че през идната година светът ще бъде изправен пред голям избор.
„ 4 милиарда ще бъдат изправени пред избори. Избори в Съединени американски щати и Тайван. Изборите в Тайван ще дефинират връзките сред Тайван и Китай, сред цивилизования либерален свят и една комунистическа страна, ще дефинират световна комерсиална политика. Изборите в Русия значително ще предопределят по какъв начин ще продължи да се развива спорът в Украйна. И не на последно място, несъмнено, изборите за Европейски парламент, когато ще определим идната визия на Европейски Съюз. Не за 5-10 години, а може би за идващите 20-30, тъй като Европейски Съюз от доста години насам е изправен пред голямата отговорност да построява своята военна архитектура, архитектурата по сигурност без присъединяване на Руската федерация, своята комерсиална политика, значително без присъединяване на Китай и своята икономическа политика, значително със своето лично присъединяване. Това са доста значими избори, които предстоят пред всички нас “, съобщи Кючюк.

През тази значима година на избори евродепутатът би желал да види за България и Балканите мир.
„ Ние сме в обстановка, в която виждаме войната със своите лични очи и в Израелско-палестинския спор, и в Украйна с нахлуването на Русия в територия, която е суверенна. Искам да има мир сред българските институции, предвид на това да определим вярно своите цели. Шенген, еврозоната могат да бъдат средство. Бъдещето на България би трябвало да се дефинира посредством потреблението на капацитета на всеки един и на тези, които живеят в страната ни, и на тези, които са напуснали заради разнообразни аргументи. Да не забравяме, че тези хора са български жители и техният капацитет би трябвало да бъде включен в построяването на идващия народен консенсус за България, само че той може да се случи само посредством мир и съгласие. Мир за България, мир за света “, акцентира в изявление за БГНЕС Илхан Кючюк. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР