Отказваме да носим позора на срамни за МВР служители. Така

...
Отказваме да носим позора на срамни за МВР служители. Така
Коментари Харесай

Илия Кузманов: Отказваме да носим позора на срамни за МВР служители

Отказваме да носим позора на срамни за Министерство на вътрешните работи чиновници. Така Илия Кузманов, член на Синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи разяснява пред NOVA случаите на униформени, дали позитивни проби за алкохол по време на работа.



Не откривам наклонност, нито повсеместност. Такива чиновници съществуват, само че те се разкриват и задържат. При нас това не се толерира, сподели Кузманов. Той разяснява, че в системата въпреки всичко има проблеми - при подбора на чиновници, при образованието им, както и при метода, по който се третира полицията и рухването на нейния публичен имидж.

Проверките не престават. Ние не скочихме против инспекциите, а против метода, по който се вършат. Никога не сме се противили на наредбата за инспекциите за приложимост на наркотични субстанции, която ще влезе в действие през февруари. Това, против което възроптахме преди, се оказахме прави. На нито един сътрудник не му беше доказана кръвната проба, сподели Кузманов.

Той описа за случай на хигиенистка в Министерство на вътрешните работи, която пиела доста медикаменти. При инспекцията е дала позитивна проба за амфетамини. Тази проба обаче не била действителна.

Усещането е, че има повече уволнени – това значи, че е засилен контролът, съобщи Кузманов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР