Отказът от ядене на месо е модерен, но много опасен.

...
Отказът от ядене на месо е модерен, но много опасен.
Коментари Харесай

Внимавайте! Отказът от месото може да е смъртоносен

Отказът от ястие на месо е съвременен, само че доста рисков. Установено е, че хората, които не ядат месо, са доста по-застрашени от инсулт, в сравнение с тези, които го ядат.

По-рано доста учени показаха мнението, че яденето на алено месо е належащо като източник на доста потребни за организма субстанции, в това число тези микроелементи, които са нужни за пълноценното действие на мозъка.

Специалисти от Британската диетична асоциация са открили, че хората, които отхвърлят месото, имат по-висок риск от инсулт от месоядците. За научния им труд описа Британският медицински вестник.

Изследователите проучиха данни за здравословното положение на 48 хиляди души, събрани по време на 18-годишни наблюдения.

Хората, които станаха участници в този план, бяха разграничени в три групи: първата включваше тези, които не се лимитираха по никакъв метод, втората включваше тези, които хапват риба, само че не и алено месо, а третата включваше тези, които избират единствено растителни храни.

При обобщаване на наблюденията беше разкрито следното. Според резултатите от медицинските прегледи хората, които съблюдават растителна диета, демонстрират понижаване на рисковете от развиване на сърдечни болести - те са с 22% по-ниски спрямо хората, които ядат месо. Но в това време участниците, които стопират месото, имали нараснал риск да от инсулт. Тази възможност била увеличена с 20%.

Учените считат, че наклонността за развиване на инсулти при отвод от месо може да бъде обвързвана с липса на витамин В12, източникът на който са единствено месни артикули.

„ За здравето, без значение от диетата, е значимо да се употребяват плодове, зеленчуци, фибри, както и храни с високо наличие на протеини, млечни артикули или техните заместители “, не пропущат да отбележат създателите на изследването.

Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР