Отказът на спирачките по време на управление на автомобил е

...
Отказът на спирачките по време на управление на автомобил е
Коментари Харесай

Какво да направим, когато се движим бързо, а спирачките откажат?

Отказът на спирачките по време на ръководство на автомобил е една от най-страшните обстановки, в които можете да попаднете. Шофьорът няма право да губи хладнокръвие, нужни са незабавни ограничения за нормализиране на обстановката с транспортното средство.

Съществуват няколко метода за ликвидиране на скоростта без потребление на спирачките. Ако обстановката го разрешава, пред реализирането на рисково прекъсване следва няколко пъти да натиснете педала на спирачките до отвод.

Случва се последните да не работят заради попаднал в тръбопровода въздух. Ако педалът изобщо не помръдва, следва да ревизирате дали нещо не е застанало под него.

Най-безопасният метод за незабавно прекъсване е с потреблението на трансмисията на автомобила. За задачата би трябвало да превключите на по-ниска предавка. Това прекъсване ще ви помогне да убиете скоростта – без да провокирате занасяне на автомобила, което да вземем за пример се следи при потребление на ръчната.

Забележка: да се употребява ръчната за незабавно прекъсване може единствено при невисока скорост на придвижване и ако гумите на автомобила са в изправена позиция. Практиката демонстрира, че при изправени гуми даже при 40 км/ч автомобилът при прекъсването занася.

Трябва да имате поради два значими момента: колкото по-ниска предавка включите, толкоз по-рязко ще бъде прекъсването. Съветваме да не сменяне внезапно предавките. В най-тежките обстановки може да употребявате модела – 5-3-1. Включването на първа предавка при висока скорост няма да даде стремежи резултат.

Втори метод за прекъсване – потребление на контактния прийом. Става дума за човешки животи – затова залагате на всичко допустимо. Всяко деяние, осъществено в безизходна обстановка за попречване на по-големи вреди, включително избавяне на човешки животи, е целесъобразно.

Ако спирачките откажат, не се колебайте да употребявате всичко по пътя си: ограда, бордюр, различен автомобил, който е паркиран настрана от пътя. Това прекъсване, както се досещате, е сурово и рисково.

Трябва наложително да сте с колан и да сте подготвени да получи пострадвания по ръцете. При прекъсване в бордюр се получава мощен удар по кормилото, който може да докара до строшаване на пръсти. Костите зарастват обаче, животът е един. / profit.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР