Отказът на премиера Бойко Борисов да приеме македонския президент Георге

...
Отказът на премиера Бойко Борисов да приеме македонския президент Георге
Коментари Харесай

Проф. Божидар Димитров предупреди за нещо страшно, което може да се случи в Македония

Отказът на премиера Бойко Борисов да одобри македонския президент Георге Иванов е явен знак, че България не желае да се меси във вътрешните работи на Македония. Това разяснява проф. Божидар Димитров, представен от Novini.bg.

По думите му в Македония избухна заплашителен и невъобразим скандал - президентът изгони министър-председателя Заев и външния министър Никола Димитров след две минути среща.
Ако Бойко Борисов и външният ни министър бяха посрещнали македонския президент, това щеше да значи, че взимаме страна в избухналия скандал.
Проф. Димитров акцентира, че името на президента на Македония е Георги, а той преднамерено го е сменил на Георге, с цел да звучи “по-македонско”.
По думите му европейският път на Македония може да наподобява по два метода.
Единият - македонското общество да се съгласи на това име, за което той е песимистичен. И вторият метод е България да улесни даването на поданство на македонците, които желаят и по този начин " поединично да вкараме целия македонски народ в Европейски Съюз ".
Припомняме, министър-председателят Бойко Борисов отхвърли срещата си с македонския президент Георге Иванов. Тя трябваше да се състои на следващия ден.
Мотивът за отхвърли е, че македонският президент изгони премиера Зоран Заев и изрази противоречие с постигнатата договореност с Гърция за името на Македония.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР