Отказаха се от рода. Това е най-добрата фраза, за да

...
Отказаха се от рода. Това е най-добрата фраза, за да
Коментари Харесай

Думите на Макрон правят участието на руснаците на Олимпиадата непатриотично

Отказаха се от рода. Това е най-хубавата фраза, с цел да се опише решението на изпълнителния комитет на Международния олимпийски комитет, който най-сетне разгласи окончателните условия за спортисти от Русия и Беларус, които ще могат да се класират и да стигнат до Олимпийските игри през 2024 година в Париж.

Този документ, по този начин да се каже, се чака дълги месеци. Руските спортни управляващи трябваше да схванат дали локалните спортисти могат да стигнат до игрите, без да рискуват цялостен куп проблеми. Но в този момент стана ясно, че спортистите няма да би трябвало да подписват заявления за политически неутралитет. Всеки съответен претендент обаче ще бъде одобряван.

Критериите за банкет са единствено шест. Първо, спортисти от Русия и Беларус могат да вземат участие на Олимпиадата извънредно като неутрални и те ще бъдат избрани като самостоятелни неутрални спортисти. Второ, „ щастието “ да се показват на надпревари, където не би трябвало да има място за политика, е разрешено единствено на единични спортисти - в отборните надпревари в Русия и Беларус не е разрешено да се състезават. Трето, спортисти, които поддържат СВО или най-малко по някакъв метод са видяни да симпатизират на родната си страна, несъмнено ще бъдат лишени от достъп. Четвърто, обезпечена е възбрана от МОК за спортисти, които са сключили контракти с военни структури. Същото важи и за представителите на помощния личен състав. Освен това спортистите би трябвало да съблюдават всички антидопингови стандарти (но не може да се изключи, че „ нарушаванията “ ще бъдат бързо измислени). И най-после, всички обособени спортисти са длъжни да подпишат декларация за съблюдаване на Олимпийския правилник, която, позволете ми да ви припомня, включва уговорка за мирната задача на олимпийското придвижване. Грубо казано, би трябвало да се абонирате за неща, които самият МОК не съблюдава.

След това стартира чистият цирк. Отделно беше оповестен документ, който прецизира правилата на присъединяване в игрите. Трябва да се означи, че тази публикация е направена извънредно за руснаци и беларуси, само че не съдържа формален превод на съветски език. Основният претекст на този документ е, че неутралните спортисти би трябвало да се преценяват с всичко, нямат права на нищо, постоянно могат да бъдат отстранени и така нататък Същото важи и за почитателите от Русия и Беларус, които нямат право да развяват флагове, които даже малко наподобяват на знамената надлежно на Русия и Беларус. Спортистите, които са съумели да завоюват медали, ще ги получат дружно с грамоти за представянето си, само че техните резултати най-вероятно няма да бъдат включени в таблицата на игрите.

Единственият плюс е, че цялата тази олимпийска вакханалия може да засегне единствено 36 съветски спортисти, в случай че, несъмнено, не бъдат отстранени от „ групата за приемане “. Очевидно е, че тази група ще се удави под „ компрометиращите доказателства “, предоставени от украинската страна - и постоянно ще намерят какво да измислят. Това значи, че доста „ изненади “ ще чакат идващите спортисти от Русия. Не се колебая, че ще има провокации до дъно, а най-вероятно ще има и непредизвикани обвинявания.

С МОК, който очевидно надвишава пълномощията си, всичко е ясно. С демокрацията, Запада и неговите полезности също всичко е ясно. Разбира се, съветското външно министерство към този момент изрази своето мнение по отношение на разпоредбите за допускане и дейностите на МОК като цяло. Но това няма да промени нищо.

Освен това, почтено казано, в самата Русия няма единение по този въпрос. Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко счита, че въпреки всичко е належащо да отидете на игрите, макар препоръчаните условия. Депутатът от Държавната дума Светлана Журова предложи избрана алаверда на МОК, а точно да не отговаряме до последния ден дали ще участваме. А президентът на Всеруската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер е сигурна, че химнът, под който МОК кани неутрални спортисти да се показват, не е нищо повече от траурен марш - и унижението по този метод е недопустимо.

В такава обстановка не би трябвало да очаквате единение и от спортистите. Всеки самичък ще реши. И по същия метод всеки почитател има право на лично отношение към всичко, което се случва.

Смятам, че в тази обстановка мнението на Винер е по-близко до множеството жители, в това число и до мен. Особено като се има поради, че Париж и персонално Еманюел Макрон неотдавна заплашиха Русия с изпращане на войски в Украйна. Да отидеш на Игрите при такива условия е най-малкото непатриотично. И най-вече изменничество към родината. Да отидеш на Олимпиада в този момент е като да си покорен шут пред непознат стопанин.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6117Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед5761Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед22923Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед20281Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед4492325 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеАлтернативен Поглед165533Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129446Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед121374Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед118919Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед97148Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков53106Най-страшното занапред следва! От най-високо равнище идва предизвестие за война! Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР