Отказаха да помилват убиеца на кандидата за президент през 1968

...
Отказаха да помилват убиеца на кандидата за президент през 1968
Коментари Харесай

За 16-и път отказаха да помилват убиеца на сенатор Робърт Кенеди

Отказаха да помилват килъра на претендента за президент през 1968 година сенатор Робърт Ф. Кенеди, две години откакто съвет предложи той да бъде пуснат на независимост, осведоми БиБиСи.

Властите в Калифорния показаха, че Сирхан Сирхан, който в този момент е на 78 години, би трябвало да постави повече старания, с цел да разбере какво трансформира някого в политически палач.

През 2021 година комисията по условно освобождение се съгласи с юристите на Сирхан, че той към този момент не съставлява заплаха за обществото. Но губернаторът на Калифорния се намеси, с цел да анулира решението. Това беше 16-ият отвод за условно освобождение на Сирхан.

Неговият юрист, Анджела Бери, твърди, че решението на борда е непозволено повлияно от губернатора Гавин Нюсъм и от родственици на Кенеди, които не престават да се опълчват на освобождението на Сирхан.

На последното си чуване в комисията за условно освобождение през 2021 година Сирхан съобщи, че е минал повече от половин век и че това младо импулсивно дете, което е бил, към този момент не съществува.

Той беше наказан за убийството на 42-годишния сенатор Робърт Кенеди, брат на президента Джон Кенеди, в кухнята на хотел Амбасадор в Лос Анджелис на 5 юни 1968 г. През 1969 година той е наказан на гибел, само че през 1972 година щатът Калифорния анулира смъртното наказване и присъдата му е сменена с пожизнен затвор.
 Отказаха опрощение на килъра на сенатор Робърт Кенеди
Отказаха опрощение на килъра на сенатор Робърт Кенеди

Губернатор Нюсъм разгласи, че не е склонен с чуванията на Съвета по условно освобождаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР