Откъси от „Пипи Дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен избра да

...
Откъси от „Пипи Дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен избра да
Коментари Харесай

Илияна Йотова чете „Пипи Дългото чорапче“ на ученици в 100 ОУ „Найден Геров“ в София

Откъси от „ Пипи Дългото чорапче “ на Астрид Линдгрен избра да уважи вицепрезидентът Илияна Йотова на възпитаници от 100 Основно учебно заведение „ Найден Геров “ в София. XI издание на националната акция в поддръжка на четенето „ Походът на книгите “ се организира под патронажа на Илияна Йотова. Инициативата е част от задачата на Асоциация „ Българска книга “ в поддръжка на грамотността, културата и образованието, оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Пипи Дългото чорапче “ е моя обичана книга, тъй като споделя за мощно момиче, решително в себе си, за което няма невъзможни неща “, съобщи вицепрезидентът пред учениците от предварителен стадий до 4-и клас. Тя показа: „ Днес можем да четем от телефона или таблета, само че е скъпо докосването до същинската книга – хартиената, а не виртуалната. Чрез вас, скъпи деца, книгата ще живее постоянно. “

Учениците поздравиха Илияна Йотова с рецитал на емблематични български стихотворения.

„ Ние сме малко учебно заведение и Ви благодаря, че избрахте да почетете на нашите деца. Всяко българско учебно заведение би трябвало да се почита, а освен огромните “, обърна се шефът Румяна Темелкова към вицепрезидента.

Мнозинството от учениците в ОУ „ Найден Геров “ са с невисок обществен статус, има доста деца със специфични просветителни потребности.

Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави управлението и екипа на учебното заведение за отдадеността и любовта, с която образоват и възпитават децата, като се стремят да обезпечат подобаваща среда за образование макар множеството компликации, пред които са изправени.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР