Откакто влязохме в НАТО българският отбранителен потенциал се намали 3

...
Откакто влязохме в НАТО българският отбранителен потенциал се намали 3
Коментари Харесай

Костадинов: България може да води своя самостоятелна политика, за НАТО сме плацдарм за разполагане на бази

Откакто влязохме в НАТО българският защитителен капацитет се понижи 3 пъти, уточни водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в ефира на бТВ. Той бе посетител в предаването " Лице в лице ". За НАТО България е нужна не като мощна страна, а като плацдарм, където да се разполагат бази, уточни той. Според него " България се разоръжи, с цел да стане член на НАТО ".

Когато американците бомбардират някого в Сирия е демократично, когато руснаците бомбардират Киев - е недемократично. Това е двоен стандарт, сподели Костадинов.

" Вярвам ужасно доста в българския народ. Аз различен народ нямам. Вярвам ужасно доста в българската страна, която е най-старата национална страна в Европа. Ние сме основатели на европейската цивилизация. Ние сме най-проевропейската организация, доста пъти ни упрекват в антиевропейска изразителност, а в действителност е тъкмо противоположното ". Това съобщи водачът на партия " Възраждане "  в ефира на Би Ти Ви.

" Свободата е всичко. Най-вече правото на избор да решаваш какъв да бъде твоят живот. Не някой различен да взема решение и да ти споделя, че той знае по-добре от теб, че ти няма смисъл да се опитваш да разсъждаваш даже по тематиката, тъй като някой различен към този момент е взел решението и от теб се чака единствено да изпълняваш заповеди ", сподели още Костадинов. Според него през последните 33 години България е територия, ръководена извън.

Той изясни и че в хода на събирането на подписи за провеждането на референдум за отлагането на приемането на еврото социолози, политици и анализатори приказват, че хората не би трябвало да бъдат питани по този въпрос, тъй като те не схващат от тематиката и това е рисково за демокрацията.

" Ние се връщаме назад във времето на комунизма, когато една партия решаваше какво знаят хората и говореше от тяхно име, което е цялостен парадокс. Затова ние призоваваме българските жители да изберат свободата, което е най-трудния избор ", изясни водачът на " Възраждане ".

Според него би било демократично и в случай че се направи референдум с въпрос дали да се върне смъртното наказване, а хората отговорят с " да ". В тази връзка той уточни, че най-демократичната страна в света е Швейцария, която е давана за образец, и попита по какъв начин по този начин там референдумите са основополагащи, а тук някои ги смятат за рискови, както и каква е разликата сред българите и швейцарците.

" В акцията ние обясняваме на хората най-важното нещо - че те могат всичко и че от тях зависи всичко. За разлика от всички останали, които през последните 33 години, пък и преди този момент, на нас ни обясняваха " Ние не можем нищо ", изясни Костадинов.

Ако България се ръководи от почтени държавници, а не от политици, които мислят единствено по какъв начин да изкарат мандата си, към този момент можеше да се приключи процеса по превъоръжаване, разяснява още той, и акцентира, че от влизането ни в НАТО отбранителният капацитет на страната е намалял с три пъти. Даде и персонален образец - когато е служил в армията, тя е наброявала 40 000 души, а в този момент е едвам към 15 хиляди. Той е служил 6 месеца, откакто е приключил висшето си обучение.

Партийният водач описа и диалог с негов сътрудник, който се е пошегувал, че и в този момент е съвършено квалифициран, в случай че бъде свикан, тъй като техниката, на която е работил преди 30 години в казармата, към момента е на въоръжение. Той изясни и че на всеки 10-15 една войска би трябвало да бъде превъоръжавана, 

" За НАТО България е нужна не като мощно въоръжена страна, а като плацдарм, като територия, на която да разполагат свои бази ", изясни той и заключи, че България е влезнала в Алианса, с цел да се разоръжи.

Костадинов изрази и съществени подозрения, че съдружниците ни от НАТО ще ни защитят, в случай че се наложи. Попита обаче и кой би ни нападнал, откакто единствената ни съседка, която не е част от НАТО, е Сърбия, а от другата страна на Черно море са Русия, Украйна и Грузия. " Чакаме ли от тях някой да ни нападне ", попита той.

Относно войната в Украйна, Костадинов изясни, че от години насам Киев е водил " необявена революция против личното си население, в това число и против българското население ", което се подценява.

" Украйна е част от историята на Русия и дано да не забравяме, че прозвището на Киев и " майката на всички съветски градове ". Да не забравяме, че в Украйна живеят 15 милиона руснаци публично, а рускоговорящите са близо половината от популацията. Това дава мотив да се търси отбрана на човешки права ", сподели Костадинов и се възмути, че когато американците бомбардират някого, това е определяно за демократично, а когато го прави Русия - не.

" Това е двуличие и двоен стандарт ", съобщи той.

" България може да води своя независима политика. Имаме ли право на избор, аз считам, че можем. Ние от " Възраждане " считаме, че можем. И тъкмо това е разликата сред нас и всички останали. Затова и нашият надпис на акцията е " избери свободата ". Свободата значи да избираш. Робите нямат право на избор, а им споделят " ние имаме общностни задължения и би трябвало да ги съблюдаваме ", счита той. 

Демографската злополука е най-големият проблем на страната съгласно него и изясни, че " Възраждане " има стратегия за решаването на казуса, която са предложили на други партии.

 

Източници: бТВ, epicenter.bg, " 24 часа "

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР