Откакто се помни Сегимон Ровира 56-годишен мъж, тюркоазените води на

...
Откакто се помни Сегимон Ровира 56-годишен мъж, тюркоазените води на
Коментари Харесай

Каталунските нудисти водят кампания срещу облечените туристи

Откакто се помни Сегимон Ровира 56-годишен мъж, тюркоазените води на нудистки плаж в Коста Брава, Каталуния, са били посещавани най-вече от нудисти. Сега той мъчително осъзнава, че е заобиколен от феновете на слънчеви бани – по бански.

„ Преди хората пристигаха на нудисткия плаж и или си тръгваха, или се събличаха “, сподели Ровира. „ Сега те остават и стоят по банските. Но това, което те не осъзнават, е, че в случай че има доста като тях, те в последна сметка ни карат да се усещаме неловко. Това е липса на почитание. ", споделя той пред The Guardian.

Сега Ровира и други натуристи в Каталуния отвръщат на удара с акция, ориентирана към отбрана на дългата десетилетия традиция, обвързвана с към 50 от плажовете в района.

„ Нудизмът не е неразрешен в Испания, можете да го вършиме на всеки плаж “, сподели Ровира, който управлява Натуристко-нудистката федерация на Каталуния. „ Но с цел да не тормозим хората, избираме да вървим на плажове, които обичайно са били нудистки и където множеството хора са голи. Искаме хората да почитат това.

Наскоро асоциацията изпрати писмо до каталунското държавно управление с молба за среща за разглеждане на това, което тя разказа като " дискриминирането, с която се сблъскват нудистите по плажовете на Каталуния ". Колективът към този момент е почнал да обмисля евентуални претенции, от усъвършенствани означения за голи плажове до акция за информиране на обществеността, която може да помогне за поощряване на уважението към натуризма. Все още не са получили отговор.

В основата на това, което локалните медии назовават ​​ " текстилната инвазия ", е взривът на туризма и детонацията на обществените медии. Тъй като непрестанно възходящото голям брой от блогове и пътеводители се борят да отведат търсачите на слънце отвън утъпканите пътеки, те подчертаха най-девствените и скрити плажове в района, като постоянно пропускаха дългогодишните си връзки с нудизма.

Друг път самите плажуващи избират да подценен тези връзки, минавайки около табелите, които гласят „ нудистки плаж “, с цел да си обезпечат място на златните пясъци. „ Изгубихме част от цивилизацията “, сподели Ровира.

Резултатът заплашва непрекъснато да подкопае натуризма. „ Има нудисти, които са спрели да вървят на някои плажове, тъй като са прекомерно пренаселени и има прекалено много хора по бански и се усещат неловко “, сподели той.

Други са избрали да останат облечени, разубедени от тълпите гости със смарт телефони, нетърпеливи да споделят красивия декор със своите онлайн почитатели, сподели Ровира. „ Хората, които са голи, не желаят фотосите им да се окажат в обществените медии. “

Някои нудисти упорстваха, единствено с цел да се окажат в центъра на подсмиване, продължителни погледи и от време на време пренебрежителни забележки. „ За страдание дамите нормално са по-взирани или унизени “, сподели Ровира. „ Така че те са дискриминирани двойно; за това, че са нудисти и за това, че са дами. "

Надеждата е, че акцията ще помогне да се подсигурява, че някои плажове ще останат безвредни места за натуристите и ще спомогне за запазването на традицията. „ Да започнеш да практикуваш натуризъм, когато си заобиколен от облечени хора, е доста комплицирано “, сподели Ровира. „ Ето за какво считаме, че е значимо да има нудистки пространства, където множеството хора са голи, тъй че хората да бъдат насърчавани да опитат. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР