Откакто се е появил този термин - емоционална интелигентност, той

...
Откакто се е появил този термин - емоционална интелигентност, той
Коментари Харесай

Защо емоционалната интелигентност е важна за бизнеса?

Откакто се е появил този термин - " прочувствена просветеност ", той се свързва най-вече със обществената и персоналната сфера. Общо казано, това е способността да разбираш и възприемаш достоверно (както самите хора биха желали да бъдат схванати) страстите и да разбираш прочувственото положение на хората. В същото време това е и умеенето самичък да изразяваш и канализираш своите страсти. Това умеене се развива с времето, в случай че за него се работи целеустремено и в случай че е предпочитано за дадения човек.

Хора с висока прочувствена просветеност са положителни в общуването с другите - за специалности като учители, обществени служащи, психолози, е належащо да има висока прочувствена просветеност. А в житейски проект хората с по-висока от междинната прочувствена просветеност са положителни другари, събеседници и с тях е наслаждение да се поддържа връзка. Те са търсени и обичани.

“Но освен специалностите, в които чувствителността е значимо качество, не са непокътната територия за прочувствената просветеност. ”

Тя се ползва и е доста търсено качество за сектори, считани за " студени " във връзка с възприятията - банково дело, политика, бизнес, реклама. Защо през днешния ден повече от преди е значимо търговци, банкери и мениджъри да развиват прочувствената си просветеност?

Преди всичко, добре развитата прочувствена просветеност ни оказва помощ и сами да успеем да овладеем дадена обстановка, да се ориентираме в нея и да предложим за малко време това, от което индивидът насреща има потребност. Познавайки мощните и слабите си страни, ние сме още по-целенасочени и самоуверени. Днес всичко се случва толкоз бързо, че единствено точното решение на мига, точната реакция може да реши работа, която лишава месеци труд.

Социалната подготвеност е едно от приложенията на прочувствената просветеност. Способността да се ориентираме бързо в обстановки, които изискват познаване на подчиненост и интерес съгласно публичния сан, може да се окаже сериозно значима. Развивайки прочувствената си просветеност ние можем по-добре да прихванем сигналите, които даден човек излъчва и да откликнем още по-точно на потребностите му.

Колкото и да са напреднали технологиите, продажбите и покупко-продажбите се вършат от хора. Парите приказват сами за себе си, само че хората към момента са фактор. Особено що се отнася до в действителност голями покупко-продажби, персоналното отношение, предразполагането, опознаването на навиците и характера, е от витално значимо значение. Защото това ни прави отличаващи се и запаметяващи се за хора, които боравят с огромни суми и които не се впечатляват елементарно.

Емоционалната просветеност ни оказва помощ да се оправим със стрес фактори - липса на време, липса на хрумвания, яд, експанзия, отчаяние. Един образован човек знае, че те не водят до нищо положително, само че един прочувствена образован човек ще знае по какъв начин да ги овладява и даже - по какъв начин да ги употребява в своя изгода. Ако работим в областта на рекламата и не ни хрумва нищо забавно, ще знаем по какъв начин да заредим силата си, от кое място в действителност може да е повода на неналичието на ентусиазъм, ще потърсим метода да се свържем с изобретателната си страна.

Търговецът с висока прочувствена просветеност знае, че не е значима договорката, а клиентът. Сделката е нещо краткотрайно, може да даже да не се случи, само че спечелиш ли индивида - това води до напълно други изгоди, в сравнение с би била облагата. Предразполагането, опознаването на клиента, разбирането на неговите същински потребности, за които и той евентуално не знае, че съществуват, отличават топ търговците от по-посредствените. Те постоянно оферират персонално отношение, дребни, само че точни жестове на внимание, демонстрират преданост и познаване на потребностите му. Колкото по-искрен е този интерес, толкоз е по-трайно съдействието. Лицемерието в дълготраен проект в никакъв случай не е печеливша тактика.



Мениджмънтът също има потребност от повече прочувствена просветеност. Тези, които взимат решенията, ги базират постоянно на хората, от които зависи осъществяването им. Съобразяват справедливи фактори, конкретика, само че щом чертаят дълготрайна тактика - би трябвало да съобразят човешкия фактор. Той би трябвало хем да държи хората дисциплинирани и фокусирани, хем да работи за тяхната преданост, като прави по този начин, че те да се обвързват прочувствено с работата си. Незаменими хора няма, само че лоялният екип може да свърши чудеса. Един интелигентен управител, даже да няма деца, ще знае, че в случай че на 15 септември разреши на родители да закъснеят, с цел да могат да изпратят детето си на учебно заведение, той ще има в тяхно лице доста по-верни чиновници, в сравнение с в случай че не разреши или го направи с ангажименти. Примерите са доста.

Независимо за коя сфера става дума, прочувствена просветеност е все по-търсено качество и от ден на ден компании организират образования за развиването й. От работата в екип и покупко-продажбите на 4 очи по високите етажи. От управленито на 1000 индивида до работата със съучастник в новак бизнес - тя е там, когато човешкият фактор влиза в деяние. Емоционалната просветеност, съчетана с рационална вършат това, което назоваваме персонално наличие. Колкото по-развити са, толкоз по-трайно такива хора оставят диря след себе си. Те са търсени, уважавани и да - печелят повече пари.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР