Откакто Rolling Stones издават своята класическа балада Angie през 1973

...
Откакто Rolling Stones издават своята класическа балада Angie през 1973
Коментари Харесай

Музикални хроники: Когато жената на Дейвид Боуи го завари в леглото с Мик Джагър

Откакто Rolling Stones издават своята класическа балада Angie през 1973 година, песента е свързвана с редица спекулации.

Най-разпространеният слух за нея е, че е написана от Мик Джагър за тогавашната брачна половинка на Дейвид Боуи като някакъв тип необичайно опрощение. Оказва се, че това не е правилно и Angie от песента не е Анджела Барнет от действителния живот.

Нека се потопим в историята и да проверим кои от известните за нея условия са мит и кои не.

Дейвид Боуи се дами за Анджела Барнет през 1970 година, а връзката сред двамата продължава общо 10 години, преди те да стигнат до бурна разлъка. Бракът им е отворен и Енджи по-късно го разказва като подписан по взаимна полза, само че не и по обич. „ Оженихме се, с цел да получа позволение за работа. Не смятах, че бракът ни ще се получи, а преди да го изпълним Дейвид ми сподели, че в действителност не е влюбен в мен. Аз пък си помислих, че това може би е за положително “, споделя тя.

Две години откакто те стават семейство, фамозният реализатор гордо се афишира за гей в изявление за списание. Това са години, в които Звездният човек самоуверено изследва сексуалността си и по-късно се дефинира като бисексуален пред „ Плейбой “:

 Bowie smiling

При развода с Анджела Барнет, тя се съгласява да не разгласява елементи от брака в продължение на няколко години, само че откакто уговореният интервал изтича, дамата издава цялостен спомен, озаглавен „ Пропуски за бекстейджа: Дивата страна на живота с Дейвид Боуи “.

Ако се има вяра на описа на Енджи, Боуи най-малко един път е споделил леглото си с Мик Джагър. Интимни връзки сред рок звездите за пръв път се разискват в неофициалната книга „ Мик: Дивият живот и лудият талант на Джагър “, написана от Кристофър Андерсен.

“Енджи била отвън града за няколко дни и като се върнала, отишла напряко в кухнята да си направи кафе. Камериерката на Боуи, която пристигнала към час по-рано, погледнала брачната половинка със необичайно изражение и споделила: „ Някой е в леглото ви ”, написа Кристофър Андерсен.

„ Анджела се качила в спалнята на горния етаж, постепенно отворила вратата и ги видяла – Мик Джагър и Дейвид Боуи били голи в леглото и към момента били заспали. И двамата се събудили стреснато. А тя нямала подозрение какво се е случвало сред тях “. По-късно Анджела Барнет споделя историята пред NME. “Питах ги: „ Хубава вечер ли си изкарахте? ” Те имаха подобен махмурлук, че колкото да говореха. Съжалих ги.

Някои почитатели стартират да спекулират, че Джагър е основал песента Angie като някаква форма на опрощение към Анджела и дори един тип молба да не популяризира случката. Но в действителност именитата балада е написана съвсем напълно от китариста на Rolling Stones Кийт Ричардс, който измисля и заглавието. Това удостоверява и самият Мик години по-късно: „ Хората взеха да приказват, че песента е написана за дамата на Дейвид Боуи, само че истината е, че концепцията за името беше на Кийт. Той сподели „ Енджи “ и мисля, че беше поради щерка му, която се споделя Анджела. После аз написах останалия текст “.

 Mick Jagger at the Deauville Film Festival

Твърдението на Джагър обаче също може би не е напълно правилно. В своята биография Кийт Ричардс дава друго разяснение – че просто е харесвал това име и е сметнал, че то отива на мелодията. Когато е писал Angie, той към този момент е знаел, че ще става татко, само че не е бил наясно с пола на детето. „ Песента не е обвързана с съответна персона “, написа китаристът.

Angie е написана от Кийт в тежък интервал за него, когато си дава сметка, че още веднъж ще става татко, а към този момент е усетил голямата отговорност от това да бъдеш родител. По същото време музикантът е в рехабилитационна клиника и се пробва да преодолее зависимостта си от нездравословни вещества, преди на бял свят да се появи второто му дете.

А самата ария си остава измежду най-обичаните в безпределно богатия азбучник на Rolling Stones.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР