Откакто преди повече от десет дни в. Ню Йорк таймс

...
Откакто преди повече от десет дни в. Ню Йорк таймс
Коментари Харесай

Адвокат: Жените проговарят за Харви Уайнстийн сега, защото знаят, че не са единствени

Откакто преди повече от 10 дни в. " Ню Йорк таймс " разгласява разкрития за полови похищения от страна на Харви Уайнстийн, от ден на ден и повече дами насочат сходни обвинявания към продуцента, съобщи ДПА.

Мнозина евентуално знаят за какво истината става ясно чак в този момент, откакто някои от случаите датират отпреди десетилетия. Отговор на този въпрос за организацията дава юристът Скот Шуцман, специализирал в каузи за полов тормоз.

" Жените проговарят в този момент, тъй като към този момент не се опасяват и знаят, че не са единствени. Много хора в Холивуд се боят, че никой няма да им повярва ", споделя юристът.

В първичната обява на в. " Ню Йорк таймс " осем дами упрекнаха Харви Уайнстийн в полов тормоз. Според обвиняванията им продуцентът, претендирайки за бизнес срещи, е желал от тях разтривки в хотелски стаи, като от време на време е отварял вратата гол и е правил и други нежелани опити за доближаване.

В обявата се показва също, че Уайнстийн е постигнал съглашения с най-малко осем дами - нещо, което съгласно Шуцман е окуражило и други да проговорят.
" Харви Уайнстийн е човек с въздействие в Холивуд и има властта да слага хората в " черния лист ", добавя юристът.

Миналата седмица сп. " Ню Йоркър " заяви, че 13 дами са станали жертва на полов тормоз или похищения от страна на Уайнстийн в интервала сред 90-те години на предишния век и 2015 година

Подобни обвинявания против продуцента насочиха звезди от ранга на Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Хедър Греъм, Кейт Бекинсейл, Кара Делевин и Леа Сейду. Най-сериозното обвиняване - в обезчестяване, беше отправено от актрисата Роуз Макгауън.

" Много е значимо дамите да дават сходна информация ", отбелязва Скот Шуцман. Адвокатът припомня, че така наречен доказателство " Аз също " е задоволително в процеси за полов тормоз в Калифорния. Дори изказванието на дами, които към този момент са уредили делата си, може да се употребява като доказателство в нови процеси.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР