Откакто администрацията на Тръмп прие заповед американските компании да искат

...
Откакто администрацията на Тръмп прие заповед американските компании да искат
Коментари Харесай

Всички компании, които спряха да работят с Huawei

Откакто администрацията на Тръмп одобри заповед американските компании да желаят позволения, с цел да работят взаимно с Huawei, доста компании стопираха да работят с китайския производител.

Докато огромните софтуерни компании в Съединени американски щати побързаха да отговорят на новото предписание, редица други компании, които не са американски също прекратиха връзка с Huawei, без да бъдат задължавани.

Ето всички компании, прекратили отношение с китайския производител, съгласно Business Insider:

Гугъл

Малко след наложената възбрана на Тръмп, IT колосът съобщи, че ще спре достъпа на Huawei до операционната система Android. След задълбочаване на обстановката и сериозните последици, които може да провокира прекъсването на софтуера за потребителите, китайският производител сподели, че е подготвен да сътвори лична операционна система.

Qualcomm

Американските производители на чипове реагираха доста бързо. Три дни след заповедта компанията Qualcomm е наредила на чиновниците си да не обслужват Huawei.

Intel

Intel e другото огромно име измежду производителите на чипове в Съединени американски щати, което спря да работи с китайската компания. Въпреки това се появи информация, че Huawei e натрупал нужни съставни елементи от Intel, които ще стигнат за три месеца.

Panasonic

Японската софтуерна компания съобщи, че е прекратила всичките си бизнес връзки с Huawei, както и с фирмите, спадащи към нейната група.

Arm

Британският дизайнер на чипове е издал заповед, с която осведоми чиновниците да спрат всички дейни контракти, както и идни задължения с Huawei.

Vodafone

АRM не е единствената английска компания, която затваря вратите си за Huawei. Най-големият мобилен оператор в Обединеното кралство разгласи, че изключва телефоните на китайската компания от проекта си за внедряване на 5G мрежа.

ЕЕ

Още един мобилен оператор се причисли към Vodafone на Острова. EE реши да спре да работи с телефоните на Huawei, откакто Гугъл приключи достъпа на китайския производител до Android.

Microsoft

Microsoft към момента не е направила публично изказване по отношение на връзките си с Huawei. Въпреки това преносимите компютри на Huawei стопираха да се продават в онлайн магазина на американската софтуерна империя.

Infineon Technologies, Micron Technology и Western Digital

Германският производител на чипове Infineon Technologies също спря доставките с китайската компания. Това сториха и американският производители на чипове за памет Micron Technology и Western Digital. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР