Отивайки на работа сутрин, малко хора се замислят, че в

...
Отивайки на работа сутрин, малко хора се замислят, че в
Коментари Харесай

Как работата в офиса вреди на здравето ни

Отивайки на работа заран, малко хора се замислят, че в офиса има неща, които могат да повлияят на здравето им. Ето защо да внимавате по време на работа и по какъв начин да се предпазите от заболяване:

Работа в седнало състояние

Експертите изрично не предлагат да прекарвате доста време, оставайки в една позиция. Това може да докара до  развиване на разнообразни съществени болести, по-специално - сърдечно-съдови. Според тях прекарването на повече от пет часа дневно пред екрана на преносимия компютър в седнало състояние може да докара до сърдечен удар. Модерният метод за работа в изправено състояние в наши дни също не е алтернатива. Последиците от този метод на работа могат да бъдат болки в гърба и краката, пресилване на вените и кръвоносните съдове и други неприятности.

Съветите на експертите са да се раздвижвате на всеки двадесет минути. Ако можете да се разхождате из офиса, направете го. Дори елементарното люшкане на краката ви под масата и леките навеждания настрана ще имат позитивен резултат върху здравето ви.

Офис с отворен проект

Повечето модерни офиси през днешния ден са с отворен проект. Такава организация на работното пространство има и негативни страни. Според изследване на датски учени чиновниците в " отворени " офиси са с 62% по-склонни да вземат отпуск по болест спрямо офис чиновниците, които имат обособени стаи или най-малко загради. Това е разбираемо. Много чиновници идват на работа в не до такава степен положително здраве и офисът се трансформира в същинско място за размножаване на бактерии.

Мийте ръцете си колкото е допустимо по-често, пробвайте се да прекарате обедната си отмора на чист въздух и, несъмнено, не би трябвало да бъдете герои и да ходите на работа с признаци на неразположение.
 офис iStock/Getty Images
Вентилационна система

Въздухът в офиса, влизайки в постройката през вентилационната система, циркулира вътре в пространството, като се пречиства. Това е идеалният вид. Всъщност във въздуха попадат всевъзможни микроорганизми и токсични частици, които всекидневно се отделят от химикали, мастило за принтер и така нататък Освен това самите филтри с изминал период на валидност се трансформират в среда за размножаване на бактерии и плесен. Със сигурност рискът от астма, хронично инфектиране и синузит, както и разнообразни алергии е напълно действителен.

Специални служби нормално се занимават с инспекция и разчистване на филтрите в офисите, тъй че можете да попитате виновното лице преди какъв брой време е осъществена тази процедура. Можете също да опитате да се отбраните, най-малко минимално, като сложите растение наоколо до работното си място, което има способността да пречиства въздуха (фикус, бръшлян и др.).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР